JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt ensimmäiset kahdeksannen polven Core-prosessorinsa. Yhtiön mukaan läppäreihin ja ultrakannettaviin tulee 40 prosenttia lisää suoritustehoa. Prosessoriydinten määrä kasvaa kaksinkertaiseksi.

Ensimmäiset 8. Polven Coret ovat U-sarjan suorittimia. Viime vuonna niissä oli kaksi ydintä, jotka suorittivat neljää säiettä rinnan. Uusissa prosessoreissa neljä ydintä laskee kahdeksaa säiettä.

Prosessorit perustuvat samaan Kaby Lake -arkkitehtuuriin, vaikka Intel sanoo "virkistäneensä" sitä. Jo viime vuoden Kaby Lake oli vain päivitys Skylake-arkkitehtuuriin ja kaikki kolme viimeisintä polvea valmistetaan 14 nanometrin prosessissa.

Intel on tuomassa pöytäkoneiden 8. Polven Core-prosessorit tarjolle myöhemmin syksyllä. Näihin odotetaan kuutta prosessoriydintä ja 12 säiettä. Odotettavissa on sekin, että osa 8. Polven Core-piireistä siirtyy jo 10 nanometrin prosessiin.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template