JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on julkistamassa uusia prosessoreja, mikä yleensä tarkoittaa vähän vanhempien mikrojen hintojen laskua. Ei tällä kertaa. DRAM-piirien hinnat ovat edelleen nousussa, mikä näkyy myös läppäreiden hinnoissa.

DramExchange-tutkimuslaitoksen mukaan vuoden toisella neljänneksellä myytiin DRAM-muisteja 16,51 miljardilla dollarilla. PC-muistien sopimushinnat kasvoivat neljänneksen aikana 10 prosenttia.

Tämä kehitys ei ole ainakaan lähiaikoina kääntymässä, mikä on kuluttajien kannalta huono uutinen.

Samsung on edelleen selvästi suurin DRAM-valmistaja. Toisella neljänneksellä sen myynti kasvoi tammi-maaliskuun luvuista 20,7 prosenttia. Samsung myi muisteja huhti-kesäkuussa yli 7,6 miljardilla dollarilla.

Toiseksi suurin valmistaja eli SK Hynix kasvatti myyntiään 11,2 prosenttia eli 4,5 miljardiin dollariin. Listan kolmonen oli Micron, jonka myynti kasvoi 20,2 prosenttia lähes 3,6 miljardiin dollariin. Näiden kolmen yhteenlaskettu osuus markkinoista on jo 95 prosenttia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template