JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

5G-tekniikan standardoinnin arvellaan olevan valmis vuonna 2020. Ensimmäiset verkot käynnistyvät kuitenkin jo edellisenä vuonna. 5G tulee olemaan historian nopeimmin yleistyvä verkkotekniikka, arvioi Juniper Research.

Vuonna 2019 5G-käyttäjien määrä on noin miljoona. Käytännössä tämä tarkoittaa, että nopeita millisekunnin yhteyksiä voi käyttää muutamassa verkossa ja hyvin paikallisesti.

Vuoteen 2025 mennessä eli vain kuudessa vuodessa 5G-käyttäjien määrä on kasvanut 1,4 miljardiin. 55 prosenttia kaikista 5G-yhteyksisät on tuolloin käytössä Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Eurooppa saa odottaa omaa 5G-dataansa.

Vuositasolla 5G-käyttäjien määrä kasvaa siis 232 prosentin vauhtia. Tämä on hieman nopeammin kuin 4G:ssä, jossa miljardiin käyttäjään päästiin seitsemässä vuodessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template