JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

5G-tekniikan standardoinnin arvellaan olevan valmis vuonna 2020. Ensimmäiset verkot käynnistyvät kuitenkin jo edellisenä vuonna. 5G tulee olemaan historian nopeimmin yleistyvä verkkotekniikka, arvioi Juniper Research.

Vuonna 2019 5G-käyttäjien määrä on noin miljoona. Käytännössä tämä tarkoittaa, että nopeita millisekunnin yhteyksiä voi käyttää muutamassa verkossa ja hyvin paikallisesti.

Vuoteen 2025 mennessä eli vain kuudessa vuodessa 5G-käyttäjien määrä on kasvanut 1,4 miljardiin. 55 prosenttia kaikista 5G-yhteyksisät on tuolloin käytössä Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Eurooppa saa odottaa omaa 5G-dataansa.

Vuositasolla 5G-käyttäjien määrä kasvaa siis 232 prosentin vauhtia. Tämä on hieman nopeammin kuin 4G:ssä, jossa miljardiin käyttäjään päästiin seitsemässä vuodessa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template