JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google julkisti eilen virallisen uuden 8-version Androidista. O-nimen takaa paljastui lopulta nimi Oreo, mikä oli tiedossa jo ennen julkistusta. Niin olivat uudet ominaisuudetkin. Niistä tärkeimmät ovat kuva kuvassa -toiminto sekä uudistunut ilmoituspalkki.

PiP-toiminto (picture-in-picture) antaa mahdollisuuden nähdä kaksi sovellusta samaan aikaan. Voi esimerkiksi selata kalenteria samalla, kun käynnissä on videopuhelu pikku ruudulla kalenterin päällä. Ilmoitusvalikkoa on laajennettu niin, että käyttäjä pystyy luokittelemaan ilmoitukset eri kanaviksi. Ilmoituksille voi antaa tärkeysarvon, jonka mukaan ne ilmaisevat olostaan esimerkiksi älä häirtise -tilassa.

Googlen mukaan edelliseen versioon eli Nougatiin verrattuna Oreo on pidemmälle optimoitu. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmä käynnistyy nopeammin - puolessa ajassa - ja myös sovellukset toimivat nopeammin.

Oreoon on tuotu Android Instant Apps -toiminnallisuus, jonka avulla sovelluksia voidaan ajaa suoraan selaimessa ilman, että ne asennetaan laitteelle.

Eleitä uusi Android tukee aiempaa paremmin. Esimerkiksi yhteystiedot saa ruudulle kirjoittamalla näytölle C-kirjaimen (contacts). Saa nähdä, kääntyykö tämä aikanaa suomeksi eli Y-kirjaimeksi. Toiminto muistuttaa hieman Nokian kehittämän Z Launcherin toiminnallisuutta.

Oreo myös osaa syöttää aiempaa enemmän tekstiä, kun Autofil-toiminto on laajennettu selaimesta kaikkiin sovelluksiin. Toiminto muistaa halutessa myös sovelluksiin kirjautumisen.

Android O lähtee Pixel- ja Nexus 5X/6P-laitteisiin lähiaikoina. Myös Nokian uusiin Android-malleihin päivitystä voi odottaa pikaisella aikataululla. Muut joutuvat odottelemaan vaihtelevia aikoja. Esimerkiksi omaan laitteeseeni e ole vielä tullut luvannut 7.0-päivitystä eli Nougatia.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template