JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google julkisti eilen virallisen uuden 8-version Androidista. O-nimen takaa paljastui lopulta nimi Oreo, mikä oli tiedossa jo ennen julkistusta. Niin olivat uudet ominaisuudetkin. Niistä tärkeimmät ovat kuva kuvassa -toiminto sekä uudistunut ilmoituspalkki.

PiP-toiminto (picture-in-picture) antaa mahdollisuuden nähdä kaksi sovellusta samaan aikaan. Voi esimerkiksi selata kalenteria samalla, kun käynnissä on videopuhelu pikku ruudulla kalenterin päällä. Ilmoitusvalikkoa on laajennettu niin, että käyttäjä pystyy luokittelemaan ilmoitukset eri kanaviksi. Ilmoituksille voi antaa tärkeysarvon, jonka mukaan ne ilmaisevat olostaan esimerkiksi älä häirtise -tilassa.

Googlen mukaan edelliseen versioon eli Nougatiin verrattuna Oreo on pidemmälle optimoitu. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmä käynnistyy nopeammin - puolessa ajassa - ja myös sovellukset toimivat nopeammin.

Oreoon on tuotu Android Instant Apps -toiminnallisuus, jonka avulla sovelluksia voidaan ajaa suoraan selaimessa ilman, että ne asennetaan laitteelle.

Eleitä uusi Android tukee aiempaa paremmin. Esimerkiksi yhteystiedot saa ruudulle kirjoittamalla näytölle C-kirjaimen (contacts). Saa nähdä, kääntyykö tämä aikanaa suomeksi eli Y-kirjaimeksi. Toiminto muistuttaa hieman Nokian kehittämän Z Launcherin toiminnallisuutta.

Oreo myös osaa syöttää aiempaa enemmän tekstiä, kun Autofil-toiminto on laajennettu selaimesta kaikkiin sovelluksiin. Toiminto muistaa halutessa myös sovelluksiin kirjautumisen.

Android O lähtee Pixel- ja Nexus 5X/6P-laitteisiin lähiaikoina. Myös Nokian uusiin Android-malleihin päivitystä voi odottaa pikaisella aikataululla. Muut joutuvat odottelemaan vaihtelevia aikoja. Esimerkiksi omaan laitteeseeni e ole vielä tullut luvannut 7.0-päivitystä eli Nougatia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template