JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Google julkisti eilen virallisen uuden 8-version Androidista. O-nimen takaa paljastui lopulta nimi Oreo, mikä oli tiedossa jo ennen julkistusta. Niin olivat uudet ominaisuudetkin. Niistä tärkeimmät ovat kuva kuvassa -toiminto sekä uudistunut ilmoituspalkki.

PiP-toiminto (picture-in-picture) antaa mahdollisuuden nähdä kaksi sovellusta samaan aikaan. Voi esimerkiksi selata kalenteria samalla, kun käynnissä on videopuhelu pikku ruudulla kalenterin päällä. Ilmoitusvalikkoa on laajennettu niin, että käyttäjä pystyy luokittelemaan ilmoitukset eri kanaviksi. Ilmoituksille voi antaa tärkeysarvon, jonka mukaan ne ilmaisevat olostaan esimerkiksi älä häirtise -tilassa.

Googlen mukaan edelliseen versioon eli Nougatiin verrattuna Oreo on pidemmälle optimoitu. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmä käynnistyy nopeammin - puolessa ajassa - ja myös sovellukset toimivat nopeammin.

Oreoon on tuotu Android Instant Apps -toiminnallisuus, jonka avulla sovelluksia voidaan ajaa suoraan selaimessa ilman, että ne asennetaan laitteelle.

Eleitä uusi Android tukee aiempaa paremmin. Esimerkiksi yhteystiedot saa ruudulle kirjoittamalla näytölle C-kirjaimen (contacts). Saa nähdä, kääntyykö tämä aikanaa suomeksi eli Y-kirjaimeksi. Toiminto muistuttaa hieman Nokian kehittämän Z Launcherin toiminnallisuutta.

Oreo myös osaa syöttää aiempaa enemmän tekstiä, kun Autofil-toiminto on laajennettu selaimesta kaikkiin sovelluksiin. Toiminto muistaa halutessa myös sovelluksiin kirjautumisen.

Android O lähtee Pixel- ja Nexus 5X/6P-laitteisiin lähiaikoina. Myös Nokian uusiin Android-malleihin päivitystä voi odottaa pikaisella aikataululla. Muut joutuvat odottelemaan vaihtelevia aikoja. Esimerkiksi omaan laitteeseeni e ole vielä tullut luvannut 7.0-päivitystä eli Nougatia.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template