JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Google julkisti eilen virallisen uuden 8-version Androidista. O-nimen takaa paljastui lopulta nimi Oreo, mikä oli tiedossa jo ennen julkistusta. Niin olivat uudet ominaisuudetkin. Niistä tärkeimmät ovat kuva kuvassa -toiminto sekä uudistunut ilmoituspalkki.

PiP-toiminto (picture-in-picture) antaa mahdollisuuden nähdä kaksi sovellusta samaan aikaan. Voi esimerkiksi selata kalenteria samalla, kun käynnissä on videopuhelu pikku ruudulla kalenterin päällä. Ilmoitusvalikkoa on laajennettu niin, että käyttäjä pystyy luokittelemaan ilmoitukset eri kanaviksi. Ilmoituksille voi antaa tärkeysarvon, jonka mukaan ne ilmaisevat olostaan esimerkiksi älä häirtise -tilassa.

Googlen mukaan edelliseen versioon eli Nougatiin verrattuna Oreo on pidemmälle optimoitu. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmä käynnistyy nopeammin - puolessa ajassa - ja myös sovellukset toimivat nopeammin.

Oreoon on tuotu Android Instant Apps -toiminnallisuus, jonka avulla sovelluksia voidaan ajaa suoraan selaimessa ilman, että ne asennetaan laitteelle.

Eleitä uusi Android tukee aiempaa paremmin. Esimerkiksi yhteystiedot saa ruudulle kirjoittamalla näytölle C-kirjaimen (contacts). Saa nähdä, kääntyykö tämä aikanaa suomeksi eli Y-kirjaimeksi. Toiminto muistuttaa hieman Nokian kehittämän Z Launcherin toiminnallisuutta.

Oreo myös osaa syöttää aiempaa enemmän tekstiä, kun Autofil-toiminto on laajennettu selaimesta kaikkiin sovelluksiin. Toiminto muistaa halutessa myös sovelluksiin kirjautumisen.

Android O lähtee Pixel- ja Nexus 5X/6P-laitteisiin lähiaikoina. Myös Nokian uusiin Android-malleihin päivitystä voi odottaa pikaisella aikataululla. Muut joutuvat odottelemaan vaihtelevia aikoja. Esimerkiksi omaan laitteeseeni e ole vielä tullut luvannut 7.0-päivitystä eli Nougatia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template