JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Miehittämättömillä pienoiskoptereilla esimerkiksi sähkö- ja voimalinjojen kunto- ja maastokartoituksia tekevä espoolainen Sharper Shape kertoo aloittavansa kaupallisten palvelujen tarjoamisen Yhdysvalloissa. Yhtiön kehittämä ADI-tekniikka (Automated Detailed Inspection) on läpäissyt kenttätestit jenkkimarkkinoille.

Sharper Shape myy ADI-palvelua joko kokonaisena tarkistuspalveluna lennokkeineen päivineen tai DSaaS-palveluna, jossa yritys voi käyttää omia laitteita ja omaa henkilöstöä.

ADI-palvelussa Flight Planner -ohjelmisto ensin tuottaa tarkan 3D-mallin tarkistettavasta sähkölaitoksesta LiDAR-kartoituksella. Paikannustiedon avulla ohjelmisto luo optimoidun lentoreitin lennokille.

Itse tarkistuksessa robottilennokki kuvaa tarkasti kaikki eristimet, liitännät ja kaapelit eri kulmista. Ohjelmisto lataa kuvat pilvipohjaiseen palveluun, jossa laitoksen asiantuntijat voivat niiden perusteella tehdä arvion laitoksen kunnosta.

Yhtiön mukaan ADI-lento säästää manuaaliseen lennokin käyttöön verrattuna merkittävästi aikaa. 10-20 minuutin lento lyhenee 1-2 minuuttiin. Toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimon mukaan ADI ei pelkästään automatisoi robottilennokkien käyttöä. - Tarjoamme myös kokonaisen ohjelmistoympäristön, jossa laajasta raakadatasta vodaan tehdä älykästä analyysia jokaisen lennon jälkeen.

Sharper Shape on perustettu vuonna 2013. Lisätietoa löytyy yrityksen verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template