JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

 HP on esitellyt pelaajille suunnatun kannettavan tietokoneen, joka on ominaisuuksiltaan oikeastaan parasta, mitä rahalla saa. Prosessorin ja ja grafiikkasuorittimen ylikellotukseen kehottava Omen X -malli on raudaltaan ylivertaista, mutta niin on hintakin. Marraskuussa myyntiin tuleva kone maksaa Suomessa 2999 euroa.

Laite on tarkoitettu korvaamaan tehotyöasema pelikäytössä. Omen on HP:n tehopelitietokoneiden sarja, ja brändin siirtäminen kannettavaan on vaatinut erittäin suorituskykyistä rautaa.

Omen-sarjan ytimessä on laitteiden oma komentokeskus. Ohjelmiston avulla voidaan hallita esimerkiksi prosessorin kellotaajuutta ja optimoida verkkoliikennettä. Ideana on poistaa latenssi verkkopelaamisesta.

Kannettavan prosessori on 7. polven Core i7 Inteliltä. Muistiväylää voidaan kiihdyttää testatuilla profiileilla aina DDR4-2800-vauhtiin saakka. Nvidia GeForce GTX 1080 -grafiikkasuoritin on valmiiksi ylikellotettu, joten 4K-pelien pitäisi pyöriä jouhevasti.

Koneessa on RAID0-tyypin SSD-levy, joka tuo nopeat käynnistykset sekä itse koneeseen että peleihin. Prosessoreilta lämpöä johdetaan pois neljän 3,5-millisen jäähdytysputken kautta neljälle tuulettimelle.

Näyttö on 17-tuumainen ja erottelee 4K-resoluutiolla 120 ruutua sekunnissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template