JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

 HP on esitellyt pelaajille suunnatun kannettavan tietokoneen, joka on ominaisuuksiltaan oikeastaan parasta, mitä rahalla saa. Prosessorin ja ja grafiikkasuorittimen ylikellotukseen kehottava Omen X -malli on raudaltaan ylivertaista, mutta niin on hintakin. Marraskuussa myyntiin tuleva kone maksaa Suomessa 2999 euroa.

Laite on tarkoitettu korvaamaan tehotyöasema pelikäytössä. Omen on HP:n tehopelitietokoneiden sarja, ja brändin siirtäminen kannettavaan on vaatinut erittäin suorituskykyistä rautaa.

Omen-sarjan ytimessä on laitteiden oma komentokeskus. Ohjelmiston avulla voidaan hallita esimerkiksi prosessorin kellotaajuutta ja optimoida verkkoliikennettä. Ideana on poistaa latenssi verkkopelaamisesta.

Kannettavan prosessori on 7. polven Core i7 Inteliltä. Muistiväylää voidaan kiihdyttää testatuilla profiileilla aina DDR4-2800-vauhtiin saakka. Nvidia GeForce GTX 1080 -grafiikkasuoritin on valmiiksi ylikellotettu, joten 4K-pelien pitäisi pyöriä jouhevasti.

Koneessa on RAID0-tyypin SSD-levy, joka tuo nopeat käynnistykset sekä itse koneeseen että peleihin. Prosessoreilta lämpöä johdetaan pois neljän 3,5-millisen jäähdytysputken kautta neljälle tuulettimelle.

Näyttö on 17-tuumainen ja erottelee 4K-resoluutiolla 120 ruutua sekunnissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template