JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

 HP on esitellyt pelaajille suunnatun kannettavan tietokoneen, joka on ominaisuuksiltaan oikeastaan parasta, mitä rahalla saa. Prosessorin ja ja grafiikkasuorittimen ylikellotukseen kehottava Omen X -malli on raudaltaan ylivertaista, mutta niin on hintakin. Marraskuussa myyntiin tuleva kone maksaa Suomessa 2999 euroa.

Laite on tarkoitettu korvaamaan tehotyöasema pelikäytössä. Omen on HP:n tehopelitietokoneiden sarja, ja brändin siirtäminen kannettavaan on vaatinut erittäin suorituskykyistä rautaa.

Omen-sarjan ytimessä on laitteiden oma komentokeskus. Ohjelmiston avulla voidaan hallita esimerkiksi prosessorin kellotaajuutta ja optimoida verkkoliikennettä. Ideana on poistaa latenssi verkkopelaamisesta.

Kannettavan prosessori on 7. polven Core i7 Inteliltä. Muistiväylää voidaan kiihdyttää testatuilla profiileilla aina DDR4-2800-vauhtiin saakka. Nvidia GeForce GTX 1080 -grafiikkasuoritin on valmiiksi ylikellotettu, joten 4K-pelien pitäisi pyöriä jouhevasti.

Koneessa on RAID0-tyypin SSD-levy, joka tuo nopeat käynnistykset sekä itse koneeseen että peleihin. Prosessoreilta lämpöä johdetaan pois neljän 3,5-millisen jäähdytysputken kautta neljälle tuulettimelle.

Näyttö on 17-tuumainen ja erottelee 4K-resoluutiolla 120 ruutua sekunnissa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template