JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Versiosta 17.10 alkaen Ubuntussa ei enää käytetä Unity-työpöytää, joka vaihtuu GNOMEen. Canonical on kuitenkin tuomassa GNOMEen laajennuksen, joka lisää "unitynkaltaisen" sovelluspalkin työpöydälle. Tavallaan tämä on kädenojennus Unityn fanien suuntaan.

Ei sovelluspalkki mikään radikaali lisäys ole. Canonicalin omienkyselyjen mukaan käyttäjät toivovat "dockia" työpöydälleen. Ja maceissa sama toimii erinomaisen hyvin.

Ubuntu-kehittäjä Didier Roche esittelee uuden sovelluspalkin blogissaan ja perustelee samalla sen käyttöä oletuksena. Käyttäjät ovat voineet asentaa vastaavanlaisen toiminnallisuuden - Ubuntussa se tunnetaan nimellä Dash to Dock - mutta Canonical haluaa kontrolloida lisäyksen turvallisuutta, minkä takia se ladataan omana pakettina osana Ubuntu-kokonaisuutta.

Oletuksena sovelluspalkki on työpöydän vasemmassa laidassa, mutta sen voi sijoittaa myös pöydän alareunaan. Lisätietoa löytyy Rochen blogista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template