JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Versiosta 17.10 alkaen Ubuntussa ei enää käytetä Unity-työpöytää, joka vaihtuu GNOMEen. Canonical on kuitenkin tuomassa GNOMEen laajennuksen, joka lisää "unitynkaltaisen" sovelluspalkin työpöydälle. Tavallaan tämä on kädenojennus Unityn fanien suuntaan.

Ei sovelluspalkki mikään radikaali lisäys ole. Canonicalin omienkyselyjen mukaan käyttäjät toivovat "dockia" työpöydälleen. Ja maceissa sama toimii erinomaisen hyvin.

Ubuntu-kehittäjä Didier Roche esittelee uuden sovelluspalkin blogissaan ja perustelee samalla sen käyttöä oletuksena. Käyttäjät ovat voineet asentaa vastaavanlaisen toiminnallisuuden - Ubuntussa se tunnetaan nimellä Dash to Dock - mutta Canonical haluaa kontrolloida lisäyksen turvallisuutta, minkä takia se ladataan omana pakettina osana Ubuntu-kokonaisuutta.

Oletuksena sovelluspalkki on työpöydän vasemmassa laidassa, mutta sen voi sijoittaa myös pöydän alareunaan. Lisätietoa löytyy Rochen blogista.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template