JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt seuraajan surullisenkuuluisalle Note 7 -älypuhelimelle. Galaxy Note8 on laite, johon Samsung on pakannut kaiken mahdollisen tämän hetken huipputekniikan. Laitteella on hintaa massiiviset 1029 euroa. Note8:ssa on Note-sarjan historian suurin näyttö, peräti 6,3-tuumainen. Moni-ikkunoinnin avulla näytön voi jakaa. Suurempi työala sallii esimerkiksi videon katselun ja täysikokoisella näppäimistöllä kirjoittamisen samaan aikaan, Samsung kehuu.

Note8:ssa on nykytyyliin kamera, jossa on kaksi optisella kuvanvakaimella varustettua 12 megapikselin kennoa. Laitteessa on live focus -toiminto, joka mahdollistaa terävyysalueen säätämisen kuvan ottamisen jälkeen. Dual Capture -tilan ansiosta kameralla voi myös ottaa kaksi kuvaa samanaikaisesti, jolloin lähikuvan lisäksi tallennetaan koko näkymän esittelevä laajakuva.

Kun laitteen tilaa ennakkoon, samaan pakettiin saa mukaan DeX-telakan. Sen avulla Note8-älypuhelimeen voi helposti yhdistää näytön, hiiren ja näppäimistön.

Raudaltaan Note8 edustaa tämän hetken huippua. Prosessori on 8-ytiminen ja valmistettu 10 nanometrin prosessissa. Työmuistia on kuusi gigatavua. Tallennustilaa on 64 gigatavua ja microSD-kortilla se laajenee 256 gigatavua suuremmaksi. Näyttö on Quad HD+ -tasoinen eli se erottelee 2960 x 1440 pistettä. Tuumalla pikseleitä on 521 kappaletta.

Iso puhelin on suht painava, 195-grammainen. Akun kapasiteetti on 3300 milliampeerituntia. Mukana tulee Android 7.1.1-versio, joka todennäköisesti päivittynee uuteen Android Oreoon varsin pikaisesti.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template