JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on esitellyt seuraajan surullisenkuuluisalle Note 7 -älypuhelimelle. Galaxy Note8 on laite, johon Samsung on pakannut kaiken mahdollisen tämän hetken huipputekniikan. Laitteella on hintaa massiiviset 1029 euroa. Note8:ssa on Note-sarjan historian suurin näyttö, peräti 6,3-tuumainen. Moni-ikkunoinnin avulla näytön voi jakaa. Suurempi työala sallii esimerkiksi videon katselun ja täysikokoisella näppäimistöllä kirjoittamisen samaan aikaan, Samsung kehuu.

Note8:ssa on nykytyyliin kamera, jossa on kaksi optisella kuvanvakaimella varustettua 12 megapikselin kennoa. Laitteessa on live focus -toiminto, joka mahdollistaa terävyysalueen säätämisen kuvan ottamisen jälkeen. Dual Capture -tilan ansiosta kameralla voi myös ottaa kaksi kuvaa samanaikaisesti, jolloin lähikuvan lisäksi tallennetaan koko näkymän esittelevä laajakuva.

Kun laitteen tilaa ennakkoon, samaan pakettiin saa mukaan DeX-telakan. Sen avulla Note8-älypuhelimeen voi helposti yhdistää näytön, hiiren ja näppäimistön.

Raudaltaan Note8 edustaa tämän hetken huippua. Prosessori on 8-ytiminen ja valmistettu 10 nanometrin prosessissa. Työmuistia on kuusi gigatavua. Tallennustilaa on 64 gigatavua ja microSD-kortilla se laajenee 256 gigatavua suuremmaksi. Näyttö on Quad HD+ -tasoinen eli se erottelee 2960 x 1440 pistettä. Tuumalla pikseleitä on 521 kappaletta.

Iso puhelin on suht painava, 195-grammainen. Akun kapasiteetti on 3300 milliampeerituntia. Mukana tulee Android 7.1.1-versio, joka todennäköisesti päivittynee uuteen Android Oreoon varsin pikaisesti.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template