JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viro on nousemassa digitaalisuuden kärkeen koko maailmassa. Maa mahdollisti ensimmäisenä digitaalisen kansalaisuuden. Nyt Viron e-kansalaisuuden isä Kaspar Korjus hahmottelee digikansalaisille omaa digirahaa. Sen nimeksi tulisi tietysti Estcoin.

Estcoinin hallinnasta ja valvonnasta vastaisi Viron valtio, mutta se tulisi digikansalaisten ja kansalaisiksi liittyneiden yritysten käyttöön oman ICO-annin (Initial Coin Offering) kautta.

Tällä hetkellä Virossa on yli 22 tuhatta e-kansalaista. Määrä kasvaa nopeammin kuin virolaisten syntyvyys. Kaikkiaan e-kansalaisia on 138 eri maasta. Yksi esimerkki on suomalainen Holvi, joka on täysin digitaalinen e-kansalaisten liiketoiminnan pyörittämiseen EU-alueella tarkoitettu pankki.

Viron ja Korjuksen visiossa maalla olisi reilun miljoonan kansalaisen lisäksi jopa 10 miljoona e-kansalaista. Oman bittirahan myötä eteläinen naapuri voi osua todelliseen kultasuoneen, joka voi jopa mullistaa koko kansantalouden.

Samalla pitää todeta, että eteläinen naapuri on digitaalisuuden hyödyntämisessä ajanut Suomen ohi todella nopeaa ohituskaistaa pitkin. Tässä kisassa Suomi uhkaa taantua digitaalisuuden banaanitasavallaksi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template