JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viro on nousemassa digitaalisuuden kärkeen koko maailmassa. Maa mahdollisti ensimmäisenä digitaalisen kansalaisuuden. Nyt Viron e-kansalaisuuden isä Kaspar Korjus hahmottelee digikansalaisille omaa digirahaa. Sen nimeksi tulisi tietysti Estcoin.

Estcoinin hallinnasta ja valvonnasta vastaisi Viron valtio, mutta se tulisi digikansalaisten ja kansalaisiksi liittyneiden yritysten käyttöön oman ICO-annin (Initial Coin Offering) kautta.

Tällä hetkellä Virossa on yli 22 tuhatta e-kansalaista. Määrä kasvaa nopeammin kuin virolaisten syntyvyys. Kaikkiaan e-kansalaisia on 138 eri maasta. Yksi esimerkki on suomalainen Holvi, joka on täysin digitaalinen e-kansalaisten liiketoiminnan pyörittämiseen EU-alueella tarkoitettu pankki.

Viron ja Korjuksen visiossa maalla olisi reilun miljoonan kansalaisen lisäksi jopa 10 miljoona e-kansalaista. Oman bittirahan myötä eteläinen naapuri voi osua todelliseen kultasuoneen, joka voi jopa mullistaa koko kansantalouden.

Samalla pitää todeta, että eteläinen naapuri on digitaalisuuden hyödyntämisessä ajanut Suomen ohi todella nopeaa ohituskaistaa pitkin. Tässä kisassa Suomi uhkaa taantua digitaalisuuden banaanitasavallaksi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template