JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Viro on nousemassa digitaalisuuden kärkeen koko maailmassa. Maa mahdollisti ensimmäisenä digitaalisen kansalaisuuden. Nyt Viron e-kansalaisuuden isä Kaspar Korjus hahmottelee digikansalaisille omaa digirahaa. Sen nimeksi tulisi tietysti Estcoin.

Estcoinin hallinnasta ja valvonnasta vastaisi Viron valtio, mutta se tulisi digikansalaisten ja kansalaisiksi liittyneiden yritysten käyttöön oman ICO-annin (Initial Coin Offering) kautta.

Tällä hetkellä Virossa on yli 22 tuhatta e-kansalaista. Määrä kasvaa nopeammin kuin virolaisten syntyvyys. Kaikkiaan e-kansalaisia on 138 eri maasta. Yksi esimerkki on suomalainen Holvi, joka on täysin digitaalinen e-kansalaisten liiketoiminnan pyörittämiseen EU-alueella tarkoitettu pankki.

Viron ja Korjuksen visiossa maalla olisi reilun miljoonan kansalaisen lisäksi jopa 10 miljoona e-kansalaista. Oman bittirahan myötä eteläinen naapuri voi osua todelliseen kultasuoneen, joka voi jopa mullistaa koko kansantalouden.

Samalla pitää todeta, että eteläinen naapuri on digitaalisuuden hyödyntämisessä ajanut Suomen ohi todella nopeaa ohituskaistaa pitkin. Tässä kisassa Suomi uhkaa taantua digitaalisuuden banaanitasavallaksi.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template