JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teollisuuden näytöissä on usein numeroita, jotka on toteutettu yksivärisinä ledeinä. Entä jos halutaan tuottaa numerot kahdella eri värillä? Tätä varten ROHM on kehittänyt maailman pienimmän kaksivärisen ledin.

SML-D22MUW on 1608-kokoinen eli 1,6 x 0,8 -millinen komponentti. Pienen koon lisäksi ROHM kehuu uutuuden suunnittelua: esimerkiksi takapuolen elektrodi tukee hyvin suuriresoluutioisten näyttöjen toteutusta.

ROHMin mukaan monissa näytöissä on tarvetta kahdelle värille. Sen avulla voidaan esimerkiksi ilmaista poikkeuksia tai virhetiloja. Tähän asti tämä on pitänyt toteuttaa kahdella eri ledillä, mikä kasvattaa kustannuksia ja piirikortin alaa.

Verrattuna tämän hetken 1,5 x 1,3 -millisiin kaksivärisiin ledeihin ROHMin uutuus säästää tilaa 35 prosenttia. Käytännössä tämä mahdollistaa aiempaa ohuemmat näytöt.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template