JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

GitHub tunnetaan palveluna, jossa monen ohjelmiston lähdekoodeja säilytetään ja jaetaan. Ensi vuoden alussa GitHub täyttää jo 10 vuotta. Miljoonan koodivaraston raja rikkoutui jo kesällä 2010.

Tilastojen mukaan GitHubin avoimen koodin projekteja on koodattu yli 300 eri kielellä. Viime vuonna tarkka lukema oli 316. Selvästi eniten löytyy Javascriptilä koodattuja, niiden määrä on jo yli 1,6 miljoonaa.

GitHub on avoimen koodin projektien versionhallintaa ja jakoa varten perustettu palvelu. Itse version hallintaan on tarjolla Linus Torvaldsin kehittämä Git-työkalu. Gitin käyttö ei edellytä GitHubin käyttöä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template