JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Über mainitaan aina digitalisaation edelläkävijänä. Uusi palvelu on muuttanut peruuttamattomasti taksin käyttöä eri puolilla maailmaa. Mutta powerpoint-esitysten lempilapsella on ongelma: se ei tuota rahaa ja kerätyt varat vähenevät koko ajan. Aivan vielä kirstunpohja ei toki näy.

Vuoden toisella neljänneksellä Über teki tappiota 645 miljoonaa dollaria. Keräämästään 15 miljardin dollarin potista se on polttanut jo 8,4 miljardia. Jos jokin asia ei muutu, varat loppuvat joskus 3-4 vuoden kuluttua.

Überin liiketoiminta kasvaa edelleen. Toisella neljänneksellä liikevaihto oli 1,75 miljardia dollaria eli 17 prosenttia edellisneljännestä suurempi. Ongelma on vuodelta 2015 peräisin olevan tutkimuksen tulos: matkustajan maksu katta vain 40 prosenttia matkan kustannuksista.

Über perustettiin vuonna 2010. Vuonna 2015 yhtiö rikkoi miljardin kyydin rajan. Toukokuussa meni rikki jo viiden miljardin kyydin raja, joten vauhti on kovaa.

Über on kovaa vauhtia laajentanut palvelujaan. Über for Business palvelee yrityksiä, Freight tavarakuljetuksia ja ÜberEats ruokakuljetuksia. Jotkut analyytikot ovat arvioineet, että Über olisi hakeutumassa pörssiin, mutta tällä hetkellä liiketoiminta ei ole vielä pörssikunnossa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template