JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Über mainitaan aina digitalisaation edelläkävijänä. Uusi palvelu on muuttanut peruuttamattomasti taksin käyttöä eri puolilla maailmaa. Mutta powerpoint-esitysten lempilapsella on ongelma: se ei tuota rahaa ja kerätyt varat vähenevät koko ajan. Aivan vielä kirstunpohja ei toki näy.

Vuoden toisella neljänneksellä Über teki tappiota 645 miljoonaa dollaria. Keräämästään 15 miljardin dollarin potista se on polttanut jo 8,4 miljardia. Jos jokin asia ei muutu, varat loppuvat joskus 3-4 vuoden kuluttua.

Überin liiketoiminta kasvaa edelleen. Toisella neljänneksellä liikevaihto oli 1,75 miljardia dollaria eli 17 prosenttia edellisneljännestä suurempi. Ongelma on vuodelta 2015 peräisin olevan tutkimuksen tulos: matkustajan maksu katta vain 40 prosenttia matkan kustannuksista.

Über perustettiin vuonna 2010. Vuonna 2015 yhtiö rikkoi miljardin kyydin rajan. Toukokuussa meni rikki jo viiden miljardin kyydin raja, joten vauhti on kovaa.

Über on kovaa vauhtia laajentanut palvelujaan. Über for Business palvelee yrityksiä, Freight tavarakuljetuksia ja ÜberEats ruokakuljetuksia. Jotkut analyytikot ovat arvioineet, että Über olisi hakeutumassa pörssiin, mutta tällä hetkellä liiketoiminta ei ole vielä pörssikunnossa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template