JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Über mainitaan aina digitalisaation edelläkävijänä. Uusi palvelu on muuttanut peruuttamattomasti taksin käyttöä eri puolilla maailmaa. Mutta powerpoint-esitysten lempilapsella on ongelma: se ei tuota rahaa ja kerätyt varat vähenevät koko ajan. Aivan vielä kirstunpohja ei toki näy.

Vuoden toisella neljänneksellä Über teki tappiota 645 miljoonaa dollaria. Keräämästään 15 miljardin dollarin potista se on polttanut jo 8,4 miljardia. Jos jokin asia ei muutu, varat loppuvat joskus 3-4 vuoden kuluttua.

Überin liiketoiminta kasvaa edelleen. Toisella neljänneksellä liikevaihto oli 1,75 miljardia dollaria eli 17 prosenttia edellisneljännestä suurempi. Ongelma on vuodelta 2015 peräisin olevan tutkimuksen tulos: matkustajan maksu katta vain 40 prosenttia matkan kustannuksista.

Über perustettiin vuonna 2010. Vuonna 2015 yhtiö rikkoi miljardin kyydin rajan. Toukokuussa meni rikki jo viiden miljardin kyydin raja, joten vauhti on kovaa.

Über on kovaa vauhtia laajentanut palvelujaan. Über for Business palvelee yrityksiä, Freight tavarakuljetuksia ja ÜberEats ruokakuljetuksia. Jotkut analyytikot ovat arvioineet, että Über olisi hakeutumassa pörssiin, mutta tällä hetkellä liiketoiminta ei ole vielä pörssikunnossa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template