JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kehittää robottilennokeista oikeaa liiketoimintaa sekä yrityksille että militaarikäyttöön. Nyt tulevien lennokeiden nimikin on selvillä. Nokia on jättänyt EU:n patenttivirastolla hakemuksen lennokkien rekisteröidystä nimestä. Nimi on OVNI.

Tavaramerkkihakemuksesta uutisoi ensimmäisenä LetsGoDigital-sivusto. Nokian visiossa (ks Youtube-linkki alla) lennokkeja käytetään monenlaiseen mobiiliverkon analytiikkaan. Kyse on siis ennen kaikkea operaattorin työkalusta.

Nokia demosi jo helmikuussa Dubaissa järjestelmää, jossa lennokkeja oli liitetty verkkoon sen reppukokoisen Ultra Compact Network -ratkaisun avulla. Näillä kameroin varustetuilla lennokeilla demottiin kadonneiden ihmisten etsintää.

Kuluttajapuolella Nokia todennäköisesti ei ryhdy lennokeita valmistamaan. Se alkaa olla jo hyvin aggressiivisesti kilpailtu alue, jossa valtaosalle käyttäjiä riittää lähes leikkikaluntasoinen lennokki. Niissä ei isoja katteita ole luvassa.

Nokialla on lennokkisuunnitelmistaan myös Youtube-video.

LetsGoDigitalin alkuperäinen artikkeli löytyy täältä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template