JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kehittää robottilennokeista oikeaa liiketoimintaa sekä yrityksille että militaarikäyttöön. Nyt tulevien lennokeiden nimikin on selvillä. Nokia on jättänyt EU:n patenttivirastolla hakemuksen lennokkien rekisteröidystä nimestä. Nimi on OVNI.

Tavaramerkkihakemuksesta uutisoi ensimmäisenä LetsGoDigital-sivusto. Nokian visiossa (ks Youtube-linkki alla) lennokkeja käytetään monenlaiseen mobiiliverkon analytiikkaan. Kyse on siis ennen kaikkea operaattorin työkalusta.

Nokia demosi jo helmikuussa Dubaissa järjestelmää, jossa lennokkeja oli liitetty verkkoon sen reppukokoisen Ultra Compact Network -ratkaisun avulla. Näillä kameroin varustetuilla lennokeilla demottiin kadonneiden ihmisten etsintää.

Kuluttajapuolella Nokia todennäköisesti ei ryhdy lennokeita valmistamaan. Se alkaa olla jo hyvin aggressiivisesti kilpailtu alue, jossa valtaosalle käyttäjiä riittää lähes leikkikaluntasoinen lennokki. Niissä ei isoja katteita ole luvassa.

Nokialla on lennokkisuunnitelmistaan myös Youtube-video.

LetsGoDigitalin alkuperäinen artikkeli löytyy täältä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template