JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Nokia kehittää robottilennokeista oikeaa liiketoimintaa sekä yrityksille että militaarikäyttöön. Nyt tulevien lennokeiden nimikin on selvillä. Nokia on jättänyt EU:n patenttivirastolla hakemuksen lennokkien rekisteröidystä nimestä. Nimi on OVNI.

Tavaramerkkihakemuksesta uutisoi ensimmäisenä LetsGoDigital-sivusto. Nokian visiossa (ks Youtube-linkki alla) lennokkeja käytetään monenlaiseen mobiiliverkon analytiikkaan. Kyse on siis ennen kaikkea operaattorin työkalusta.

Nokia demosi jo helmikuussa Dubaissa järjestelmää, jossa lennokkeja oli liitetty verkkoon sen reppukokoisen Ultra Compact Network -ratkaisun avulla. Näillä kameroin varustetuilla lennokeilla demottiin kadonneiden ihmisten etsintää.

Kuluttajapuolella Nokia todennäköisesti ei ryhdy lennokeita valmistamaan. Se alkaa olla jo hyvin aggressiivisesti kilpailtu alue, jossa valtaosalle käyttäjiä riittää lähes leikkikaluntasoinen lennokki. Niissä ei isoja katteita ole luvassa.

Nokialla on lennokkisuunnitelmistaan myös Youtube-video.

LetsGoDigitalin alkuperäinen artikkeli löytyy täältä.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template