JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos wifi-reitittimesi on tämän hetken kuuminta tekniikkaa, sen takakannessa lukee 802.11ac. Uusi ax-standardi on jo tuloillaan. Broadcom on esitellyt ensimmäiset uutta tekniikkaa tukevat piirisarjansa. Tuotteissa ne ehtinevät myyntiin jo joulumarkkinoille.

Broadocm on lanseerannut 802.11ax-tuotteilleen oman markkinointinimensä. Jatkossa nopeimmat piirit tunnetaan nimellä MaxWiFi. Ne löytävät tiensä seuraavan polveen reitittimiin, läppäreiden piirikorteilla ja älypuhelimiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Jo nykyinen ac-standardi on erittäin nopea, mutta vauhtiahan ei ole koskaan liikaa. Broadcomin ax-piireillä kotireitittimiin tarkoitettu BCM43684-piiri tuo neljä rinnakkaista ax-striimiä. Käytännössä tämä tarkoittaa 4,8 gigabitin raakadatanopeutta. Yrityslaitteisiin on oma BCM43694-piirisarjansa.

Nopeuden kasvu perustuu ennen kaikkea OFDMA-tekniikkaan, joka on ax-standardin keskeinen parannus. Lisäksi viiden gigahertsin alueella saadaan käyttöön leveämpi kanava. Taajuudet ovat myös vähemmän ruuhkaisia kuin kaikessa mahdollisessa käytössä oleva 2,4 gigahertsiä.

BCM4375-piiri on puolestaan älypuhelimiin kehitetty ax-piirisarja. Se tukee lataamista kahdella ax-striimillä yli 1,4 gigabitin sekuntinopeudella. Käytännössä kännykkään saadaan kaikki useimmissa kotiverkoissa käytössä oleva kaista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template