JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos wifi-reitittimesi on tämän hetken kuuminta tekniikkaa, sen takakannessa lukee 802.11ac. Uusi ax-standardi on jo tuloillaan. Broadcom on esitellyt ensimmäiset uutta tekniikkaa tukevat piirisarjansa. Tuotteissa ne ehtinevät myyntiin jo joulumarkkinoille.

Broadocm on lanseerannut 802.11ax-tuotteilleen oman markkinointinimensä. Jatkossa nopeimmat piirit tunnetaan nimellä MaxWiFi. Ne löytävät tiensä seuraavan polveen reitittimiin, läppäreiden piirikorteilla ja älypuhelimiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Jo nykyinen ac-standardi on erittäin nopea, mutta vauhtiahan ei ole koskaan liikaa. Broadcomin ax-piireillä kotireitittimiin tarkoitettu BCM43684-piiri tuo neljä rinnakkaista ax-striimiä. Käytännössä tämä tarkoittaa 4,8 gigabitin raakadatanopeutta. Yrityslaitteisiin on oma BCM43694-piirisarjansa.

Nopeuden kasvu perustuu ennen kaikkea OFDMA-tekniikkaan, joka on ax-standardin keskeinen parannus. Lisäksi viiden gigahertsin alueella saadaan käyttöön leveämpi kanava. Taajuudet ovat myös vähemmän ruuhkaisia kuin kaikessa mahdollisessa käytössä oleva 2,4 gigahertsiä.

BCM4375-piiri on puolestaan älypuhelimiin kehitetty ax-piirisarja. Se tukee lataamista kahdella ax-striimillä yli 1,4 gigabitin sekuntinopeudella. Käytännössä kännykkään saadaan kaikki useimmissa kotiverkoissa käytössä oleva kaista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template