JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos wifi-reitittimesi on tämän hetken kuuminta tekniikkaa, sen takakannessa lukee 802.11ac. Uusi ax-standardi on jo tuloillaan. Broadcom on esitellyt ensimmäiset uutta tekniikkaa tukevat piirisarjansa. Tuotteissa ne ehtinevät myyntiin jo joulumarkkinoille.

Broadocm on lanseerannut 802.11ax-tuotteilleen oman markkinointinimensä. Jatkossa nopeimmat piirit tunnetaan nimellä MaxWiFi. Ne löytävät tiensä seuraavan polveen reitittimiin, läppäreiden piirikorteilla ja älypuhelimiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Jo nykyinen ac-standardi on erittäin nopea, mutta vauhtiahan ei ole koskaan liikaa. Broadcomin ax-piireillä kotireitittimiin tarkoitettu BCM43684-piiri tuo neljä rinnakkaista ax-striimiä. Käytännössä tämä tarkoittaa 4,8 gigabitin raakadatanopeutta. Yrityslaitteisiin on oma BCM43694-piirisarjansa.

Nopeuden kasvu perustuu ennen kaikkea OFDMA-tekniikkaan, joka on ax-standardin keskeinen parannus. Lisäksi viiden gigahertsin alueella saadaan käyttöön leveämpi kanava. Taajuudet ovat myös vähemmän ruuhkaisia kuin kaikessa mahdollisessa käytössä oleva 2,4 gigahertsiä.

BCM4375-piiri on puolestaan älypuhelimiin kehitetty ax-piirisarja. Se tukee lataamista kahdella ax-striimillä yli 1,4 gigabitin sekuntinopeudella. Käytännössä kännykkään saadaan kaikki useimmissa kotiverkoissa käytössä oleva kaista.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template