JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Houstonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla magnesiumakkujen katodin varauskyky paranee merkittävästi. Innovaation ansiosta magnesiumakun kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi nykyisiin litiumioniakkuihin verrattuna.

Magnesiumakuilla on yksi merkittävä etu litiumioniakkuihin verrattuna. Ne eivät ylikuumene tai räjähtele, mutta tähän asti niiden varauskapasiteetti on ollut rajallinen.

Nature Communications -lehdessä esitelty idea rikkoo vanhan käsityksen magnesiumakkujen rakenteesta. Magnesium-kloridi-sidoksia on vaikea rikkoa ja täten tuotetut magnesiumionit liikkuvat hitaasti, mikä heikentää akun kapasiteettia.

Uudessa akussa energiaa varastoidaan syöttmällä magnesiumkloridia isäntäaineeseen, kuten titanium-disulfidiin. Kun magnesium-kloridi-sidos säilytetään, ionien leviäminen katodiin on merkittävästi aiempaa nopeampaa.

Uuden rakenteen kapasiteetiksi mitattiin 400 milliampeerituntia grammaa kohti, mikä on nelinkertainen magnesiumakkujen aiempiin tuloksiin verrattuna. Tällä hetkellä myytävissä litiumioniakuissa kapasiteetti on noin 200 milliampeerituntia grammaa kohti. Magnesiumakun jännite on tällä hetkellä vain yhden voltin verran, kun se litiumioniakuissa on 3-4 volttia.

Tutkijat uskovat, että magnesiumakku kaupallistuu lähitulevaisuudessa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template