JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Houstonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla magnesiumakkujen katodin varauskyky paranee merkittävästi. Innovaation ansiosta magnesiumakun kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi nykyisiin litiumioniakkuihin verrattuna.

Magnesiumakuilla on yksi merkittävä etu litiumioniakkuihin verrattuna. Ne eivät ylikuumene tai räjähtele, mutta tähän asti niiden varauskapasiteetti on ollut rajallinen.

Nature Communications -lehdessä esitelty idea rikkoo vanhan käsityksen magnesiumakkujen rakenteesta. Magnesium-kloridi-sidoksia on vaikea rikkoa ja täten tuotetut magnesiumionit liikkuvat hitaasti, mikä heikentää akun kapasiteettia.

Uudessa akussa energiaa varastoidaan syöttmällä magnesiumkloridia isäntäaineeseen, kuten titanium-disulfidiin. Kun magnesium-kloridi-sidos säilytetään, ionien leviäminen katodiin on merkittävästi aiempaa nopeampaa.

Uuden rakenteen kapasiteetiksi mitattiin 400 milliampeerituntia grammaa kohti, mikä on nelinkertainen magnesiumakkujen aiempiin tuloksiin verrattuna. Tällä hetkellä myytävissä litiumioniakuissa kapasiteetti on noin 200 milliampeerituntia grammaa kohti. Magnesiumakun jännite on tällä hetkellä vain yhden voltin verran, kun se litiumioniakuissa on 3-4 volttia.

Tutkijat uskovat, että magnesiumakku kaupallistuu lähitulevaisuudessa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template