JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Houstonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla magnesiumakkujen katodin varauskyky paranee merkittävästi. Innovaation ansiosta magnesiumakun kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi nykyisiin litiumioniakkuihin verrattuna.

Magnesiumakuilla on yksi merkittävä etu litiumioniakkuihin verrattuna. Ne eivät ylikuumene tai räjähtele, mutta tähän asti niiden varauskapasiteetti on ollut rajallinen.

Nature Communications -lehdessä esitelty idea rikkoo vanhan käsityksen magnesiumakkujen rakenteesta. Magnesium-kloridi-sidoksia on vaikea rikkoa ja täten tuotetut magnesiumionit liikkuvat hitaasti, mikä heikentää akun kapasiteettia.

Uudessa akussa energiaa varastoidaan syöttmällä magnesiumkloridia isäntäaineeseen, kuten titanium-disulfidiin. Kun magnesium-kloridi-sidos säilytetään, ionien leviäminen katodiin on merkittävästi aiempaa nopeampaa.

Uuden rakenteen kapasiteetiksi mitattiin 400 milliampeerituntia grammaa kohti, mikä on nelinkertainen magnesiumakkujen aiempiin tuloksiin verrattuna. Tällä hetkellä myytävissä litiumioniakuissa kapasiteetti on noin 200 milliampeerituntia grammaa kohti. Magnesiumakun jännite on tällä hetkellä vain yhden voltin verran, kun se litiumioniakuissa on 3-4 volttia.

Tutkijat uskovat, että magnesiumakku kaupallistuu lähitulevaisuudessa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template