JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Houstonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla magnesiumakkujen katodin varauskyky paranee merkittävästi. Innovaation ansiosta magnesiumakun kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi nykyisiin litiumioniakkuihin verrattuna.

Magnesiumakuilla on yksi merkittävä etu litiumioniakkuihin verrattuna. Ne eivät ylikuumene tai räjähtele, mutta tähän asti niiden varauskapasiteetti on ollut rajallinen.

Nature Communications -lehdessä esitelty idea rikkoo vanhan käsityksen magnesiumakkujen rakenteesta. Magnesium-kloridi-sidoksia on vaikea rikkoa ja täten tuotetut magnesiumionit liikkuvat hitaasti, mikä heikentää akun kapasiteettia.

Uudessa akussa energiaa varastoidaan syöttmällä magnesiumkloridia isäntäaineeseen, kuten titanium-disulfidiin. Kun magnesium-kloridi-sidos säilytetään, ionien leviäminen katodiin on merkittävästi aiempaa nopeampaa.

Uuden rakenteen kapasiteetiksi mitattiin 400 milliampeerituntia grammaa kohti, mikä on nelinkertainen magnesiumakkujen aiempiin tuloksiin verrattuna. Tällä hetkellä myytävissä litiumioniakuissa kapasiteetti on noin 200 milliampeerituntia grammaa kohti. Magnesiumakun jännite on tällä hetkellä vain yhden voltin verran, kun se litiumioniakuissa on 3-4 volttia.

Tutkijat uskovat, että magnesiumakku kaupallistuu lähitulevaisuudessa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template