JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piilaaksolainen Silego ilmoittaa toimittaneensa markkinoille yli kolme miljardia konfiguroitavaa sekasignaalipiiriä. Ja vauhti vain kiihtyy näissä CMIC-piireissä. Pelkästään heinäkuussa yhtiö toimitti yli sata miljoonaa piiriä asiakkailleen.

Silego perustettiin vuonna 2001. Ensimmäisen tuotteensa se sai valmiiksi vuonna 2003 ja myynti käynnistyi hitaasti seuraavana vuonna. Jo vuonna 2007 yritys tuli kannattavaksi ja seuraavana vuonna siitä tuli markkinoiden johtava kannettavien tietokoneiden kellopiirien toimittaja.

Yhtiön kasvu käynnistyi varsinaisesti vuosina 2009-2010 lanseeratuita GreenFET- ja GreenPAK-tuoteperheistä.

CMIC-piiri on konfiguroitava sekasignaalipiiri, jolla toteutetaan erilaisia analogiatoimintoja ohjelmoimalla. Silegolla on valmiita kiekkoja, joilla asiakkaan konfigurointi voidaan toteuttaa erittäin nopeasti. Suunnittelun NRE-kuluja ei oikeastaan ole, ja valmiit räätälöidyt piirit voidaan toimittaa 4-6 viikossa.

Piirikortilla sekasignaalisuunnittelun voi toteuttaa muutamassa viikossa, kustomoidun piirin toteutus vie kuukausia. Jopa vuoden suunnitteluaika ei ole mikään harvinaisuus. Silegon mukaan yrityksille ei enää ole tähän varaa, kun tuotteiden elinkaaret lyhenevät jatkuvasti.

Kahden miljardin toimitetun piirien rajan Silego kertoi rikkoneensa elokuussa 2016. Vuosivauhti on nyt miljardi sirua ja vauhti näyttää edelleen kasvavan.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template