JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viime syksynä esiteltiin linuxiin pohjautuva älykellojen käyttöjärjestelmä AsteroidOS, jonka voi myös asentaa muutamaan kaupalliseen älykelloon. Nyt markkinoille on tuotu ensimmäinen kokonaan alustaan perustuva älykello. Se on nimeltään Connect Watch.

Laitteesta raportoi ensin AndroidPolice. Laitteessa on neliytiminen Mediatekin prosessori, joka operoi 1,39 gigahertsin kellotaajuudella. Erikoista laitteessa on 3G-modeemi ja 2 megapikselin kamera, joita älykelloista ei vielä yleensä löydy.

Kelloa ohjataan 1.39-tuumaisella AMOLED-ruudulla, joka erottelee 400 x 400 pistettä.

AsteroidOS:n tavoite on yksinkertaisesti sanottu: projekti tarjoaa ilmaisen sulautetun linux-alustan, joka takaa käyttäjälle enemmän yksityisyyttä ja Androidia paremman kontrollin laitteen ominaisuuksiin.

Lisätietoja käyttöjärjestelmästä löytyy osoitteesta https://asteroidos.org. Connect Watchin toimitusten alkamista tai hintaa ei ole vielä kerrottu.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template