JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt uuden tekoälyprosessorinsa, jolle on annettu nimi Myriax X. Piiri tulee markkinoille vuosi Movidius-kaupan jälkeen. Movidius 2:n jälkeen suorituskyky on kasvanut moninkertaiseksi.

Siinä missä vielä Movidiuksen nimen alla julkistettu Myriad 2 kykeni 1-1,5 miljardiin operaatioon sekunnissa, uusi Myriad X yltää neljään miljardiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teho riittää kuvassa ihmisen tunnistamisen lisäksi vaikkapa sukupuolen ja iän tunnistamiseen.

Intelin mukaan Myriad X on ensimmäinen kuvantunnistuksen prosessori, jolle on integroitu dedikoitu neurolaskentamoottori. Tämän ansiosta prosessorilla varustettu laite kykenee näkemään, tunnistamaan ja reagoimaan ympäristönsä kanssa reaaliajassa.

Movidius-ryhmän vetäjä Remi El-Ouazzane sanoo, että tulevina vuosina markkinoille tuodaan valtavasti erilaisia tuotteita, jotka pystyvät nopeasti ja itsenäisesti reagoimaan ympäristöönsä ja siinä tapahtuviin muutoksiin.

El-Ouazzanen mukaan Myriad X tuo markkinoille esimerkiksi nykyistä älykkäämpiä lennokkeja sekä valvontakameroita, jotka ovat kontekstuaalisesti älykkäitä, ts. ne ymmärtävät itse mitä kuvassa tapahtuu.

Intelin sivuilta löytyy tuote-esite, joka kertoo mitä Myriad X sisältää.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template