JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt uuden tekoälyprosessorinsa, jolle on annettu nimi Myriax X. Piiri tulee markkinoille vuosi Movidius-kaupan jälkeen. Movidius 2:n jälkeen suorituskyky on kasvanut moninkertaiseksi.

Siinä missä vielä Movidiuksen nimen alla julkistettu Myriad 2 kykeni 1-1,5 miljardiin operaatioon sekunnissa, uusi Myriad X yltää neljään miljardiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teho riittää kuvassa ihmisen tunnistamisen lisäksi vaikkapa sukupuolen ja iän tunnistamiseen.

Intelin mukaan Myriad X on ensimmäinen kuvantunnistuksen prosessori, jolle on integroitu dedikoitu neurolaskentamoottori. Tämän ansiosta prosessorilla varustettu laite kykenee näkemään, tunnistamaan ja reagoimaan ympäristönsä kanssa reaaliajassa.

Movidius-ryhmän vetäjä Remi El-Ouazzane sanoo, että tulevina vuosina markkinoille tuodaan valtavasti erilaisia tuotteita, jotka pystyvät nopeasti ja itsenäisesti reagoimaan ympäristöönsä ja siinä tapahtuviin muutoksiin.

El-Ouazzanen mukaan Myriad X tuo markkinoille esimerkiksi nykyistä älykkäämpiä lennokkeja sekä valvontakameroita, jotka ovat kontekstuaalisesti älykkäitä, ts. ne ymmärtävät itse mitä kuvassa tapahtuu.

Intelin sivuilta löytyy tuote-esite, joka kertoo mitä Myriad X sisältää.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template