JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel on esitellyt uuden tekoälyprosessorinsa, jolle on annettu nimi Myriax X. Piiri tulee markkinoille vuosi Movidius-kaupan jälkeen. Movidius 2:n jälkeen suorituskyky on kasvanut moninkertaiseksi.

Siinä missä vielä Movidiuksen nimen alla julkistettu Myriad 2 kykeni 1-1,5 miljardiin operaatioon sekunnissa, uusi Myriad X yltää neljään miljardiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että teho riittää kuvassa ihmisen tunnistamisen lisäksi vaikkapa sukupuolen ja iän tunnistamiseen.

Intelin mukaan Myriad X on ensimmäinen kuvantunnistuksen prosessori, jolle on integroitu dedikoitu neurolaskentamoottori. Tämän ansiosta prosessorilla varustettu laite kykenee näkemään, tunnistamaan ja reagoimaan ympäristönsä kanssa reaaliajassa.

Movidius-ryhmän vetäjä Remi El-Ouazzane sanoo, että tulevina vuosina markkinoille tuodaan valtavasti erilaisia tuotteita, jotka pystyvät nopeasti ja itsenäisesti reagoimaan ympäristöönsä ja siinä tapahtuviin muutoksiin.

El-Ouazzanen mukaan Myriad X tuo markkinoille esimerkiksi nykyistä älykkäämpiä lennokkeja sekä valvontakameroita, jotka ovat kontekstuaalisesti älykkäitä, ts. ne ymmärtävät itse mitä kuvassa tapahtuu.

Intelin sivuilta löytyy tuote-esite, joka kertoo mitä Myriad X sisältää.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template