JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mihin käyttöjärjestelmään sulautetut sovellukset perustuvat? Tätä kysymystä selvitettiin AspenCoren käyttäjäkyselyssä. Tulosten mukaan avoimen lähdekoodin ratkaisujen suosio kasvaa asiakaskohtaisten kuten Microsoft Embeddedin kustannuksella.

Kyselyyn osallistuneista 56 prosenttia oli Pohjois-Amerikasta ja 25 prosenttia Euroopasta, joten se ei ole globaalisti täysin kuvaava. Tuloksen kuitenkin kertovat yleistrendistä selkeästi.

22 prosenttia suunnittelijoista käytti projektissaan linuxia. FreeRTOS-käyttöjärjestelmän valitsi 20 prosenttia ja omaa, talon sisällä kehitettyä alustaansa 19 prosenttia. Myös muut linux-versiot sekä Android ovat suosittuja.

Windows Embedded 7:een luotti 8 prosenttia kehittäjistä. Kysyttäessä seuraavien projektien valintoja linuxin ja FreeRTOSin suosio kasvaa edelleen. Sulautetun Windowsin asema heikkenee näiden tulosten mukaan edelleen.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template