JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biometrinen tunnistus yleistyy esimerkiksi älypuhelimissa nopeaa vauhtia. Sormenjäljen jälkeen tunnistautumisen seuraava askel on käyttäjän tunnistaminen silmän värikalvon eli iiriksen perusteella. Nyt tälle alueelle alkaa tulla enemmän anturipiirejä.

Taiwanilaisen Everlightin NIR-C19M-anturi on hyvä esimerkki. Vuosien kehitystyön jälkeen on löydetty oikea taajuus infrapuna-anturille. 810 nanometriä tuottaa parhaan kontrastin eri olosuhteissa iirikseen luotettavaan lukemiseen.

Everlightin mukaan tunnistus on tarkkaa ja nopeaa. Lisäksi anturin lämmönjohtokyky on erinomainen, joten laite ei kuumene. Anturia voi älypuhelinten lisäksi käyttää erilaisissa turvasovelluksissa, joissa käyttäjiä ja heidän kulkuoikeuksiaan selvitetään iiriksen perusteella.

Everlightin mukaan infrapuna-anturit on yleensä liimattu piirikortille, mikä ei ole ihanteellinen ratkaisu. Everlightin anturi asemoidaan piirilevylle muotin avulla, mikä paitsi parantaa ulkonäkyä myös lisää anturin luotettavuutta.

Anturi on tietenkin hyväksytty IEC62471-standardin mukaisesti eli se ei aiheuta vaaraa silmälle. Anturi on kooltaan 3,5 x 3,5 x 2,3 milliä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template