JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biometrinen tunnistus yleistyy esimerkiksi älypuhelimissa nopeaa vauhtia. Sormenjäljen jälkeen tunnistautumisen seuraava askel on käyttäjän tunnistaminen silmän värikalvon eli iiriksen perusteella. Nyt tälle alueelle alkaa tulla enemmän anturipiirejä.

Taiwanilaisen Everlightin NIR-C19M-anturi on hyvä esimerkki. Vuosien kehitystyön jälkeen on löydetty oikea taajuus infrapuna-anturille. 810 nanometriä tuottaa parhaan kontrastin eri olosuhteissa iirikseen luotettavaan lukemiseen.

Everlightin mukaan tunnistus on tarkkaa ja nopeaa. Lisäksi anturin lämmönjohtokyky on erinomainen, joten laite ei kuumene. Anturia voi älypuhelinten lisäksi käyttää erilaisissa turvasovelluksissa, joissa käyttäjiä ja heidän kulkuoikeuksiaan selvitetään iiriksen perusteella.

Everlightin mukaan infrapuna-anturit on yleensä liimattu piirikortille, mikä ei ole ihanteellinen ratkaisu. Everlightin anturi asemoidaan piirilevylle muotin avulla, mikä paitsi parantaa ulkonäkyä myös lisää anturin luotettavuutta.

Anturi on tietenkin hyväksytty IEC62471-standardin mukaisesti eli se ei aiheuta vaaraa silmälle. Anturi on kooltaan 3,5 x 3,5 x 2,3 milliä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template