JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biometrinen tunnistus yleistyy esimerkiksi älypuhelimissa nopeaa vauhtia. Sormenjäljen jälkeen tunnistautumisen seuraava askel on käyttäjän tunnistaminen silmän värikalvon eli iiriksen perusteella. Nyt tälle alueelle alkaa tulla enemmän anturipiirejä.

Taiwanilaisen Everlightin NIR-C19M-anturi on hyvä esimerkki. Vuosien kehitystyön jälkeen on löydetty oikea taajuus infrapuna-anturille. 810 nanometriä tuottaa parhaan kontrastin eri olosuhteissa iirikseen luotettavaan lukemiseen.

Everlightin mukaan tunnistus on tarkkaa ja nopeaa. Lisäksi anturin lämmönjohtokyky on erinomainen, joten laite ei kuumene. Anturia voi älypuhelinten lisäksi käyttää erilaisissa turvasovelluksissa, joissa käyttäjiä ja heidän kulkuoikeuksiaan selvitetään iiriksen perusteella.

Everlightin mukaan infrapuna-anturit on yleensä liimattu piirikortille, mikä ei ole ihanteellinen ratkaisu. Everlightin anturi asemoidaan piirilevylle muotin avulla, mikä paitsi parantaa ulkonäkyä myös lisää anturin luotettavuutta.

Anturi on tietenkin hyväksytty IEC62471-standardin mukaisesti eli se ei aiheuta vaaraa silmälle. Anturi on kooltaan 3,5 x 3,5 x 2,3 milliä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template