JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Biometrinen tunnistus yleistyy esimerkiksi älypuhelimissa nopeaa vauhtia. Sormenjäljen jälkeen tunnistautumisen seuraava askel on käyttäjän tunnistaminen silmän värikalvon eli iiriksen perusteella. Nyt tälle alueelle alkaa tulla enemmän anturipiirejä.

Taiwanilaisen Everlightin NIR-C19M-anturi on hyvä esimerkki. Vuosien kehitystyön jälkeen on löydetty oikea taajuus infrapuna-anturille. 810 nanometriä tuottaa parhaan kontrastin eri olosuhteissa iirikseen luotettavaan lukemiseen.

Everlightin mukaan tunnistus on tarkkaa ja nopeaa. Lisäksi anturin lämmönjohtokyky on erinomainen, joten laite ei kuumene. Anturia voi älypuhelinten lisäksi käyttää erilaisissa turvasovelluksissa, joissa käyttäjiä ja heidän kulkuoikeuksiaan selvitetään iiriksen perusteella.

Everlightin mukaan infrapuna-anturit on yleensä liimattu piirikortille, mikä ei ole ihanteellinen ratkaisu. Everlightin anturi asemoidaan piirilevylle muotin avulla, mikä paitsi parantaa ulkonäkyä myös lisää anturin luotettavuutta.

Anturi on tietenkin hyväksytty IEC62471-standardin mukaisesti eli se ei aiheuta vaaraa silmälle. Anturi on kooltaan 3,5 x 3,5 x 2,3 milliä.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template