JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Itä-Suomen yliopiston farmaseuttisen fysiikan tutkimusryhmä on julkaissut tutkimuksen, jolla voi olla iso merkitys seuraavan polven litiumakkutekniikalle. Ryhmän tutkimuksen mukaan grafiitin korvaaminen piillä pariston anodissa jopa nelinkertaistaa anodin kapasiteetin.

Tutkimuksessa selvitettiin elektrokemiallisesti tuotetun nanohuokoisen piin sopivuutta litiumioniakkuihin. Tulosten mukaan sopivin partikkelikoko on 10-20 mikronin välillä.

Tulos on merkittävä, sillä mikrometrikoon partikkelien valmistaminen on helpompaa ja turvallisempaa kuin nanopartikkelien.

Tutkija Timo Ikosen mukaan Teslan akuissa käytetään jo pieniä määriä piitä akkujen kapasiteetin kasvattamiseksi. Piin määrän kasvattaminen on kuitenkin erittäin haastavaa.

Tutkimuksen seuraavassa vaiheessa tutkijat yhdistävät piitä hiilinanoputkiin tavoitteenaan entisestään lisätä materiaalin sähkönjohtokykyä ja mekaanista kestävyyttä. Tutkimuksessa käytetty pii on liian kallista kaupalliseen käyttöön, professori Vesa-Pekka Lehto myöntää.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template