JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hyvin monet julkiset ja yritysten tilat on nykyään varustettu jatkuvalla videovalvonnalla. Kaikki epäselvät tilanteet selviäisivät, mikäli kameran kuvien laatu vain riittäisi joka tilanteessa. 4K-resoluutio voi olla juuri se toivottu askel.

Japanilainen Renesas on esitellyt ensimmäisen CMOS-pohjaisen valvontakameroiden kuvakennonsa. Yhtiö tulee markkinoille 8,48 megapikselin kennolla, jolla voidaan toteuttaa 4K-resoluutioon yltävä valvontakamera.

Renesasin mukaan uudella RAA462113FYL-anturilla voidaan ottaa kirkkaita kuvia jopa kuunvalossa tai muuten hämärissä oloissa. 4K-tarkkuuden ansiosta ja 60 ruudun päivitysnopeudella kuvasta saadaan tarkkoja videoita myös zoomattuina.

Anturi tukee HDR-dynamiikkaa (high dynamic range). Kenno tuottaa pitkästä ja lyhyestä valotusajsta datan erillisillä linjoilla. Tämän ansiosta kennolla voidaan kuvata videota myös tilanteissa, joissa eri objektien ja kuvan osien välinen kontrasti on suuri.

Uuden 4K-kennon volyymitoimitus on alkamassa joulukuussa, Renesas kertoo.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template