JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hyvin monet julkiset ja yritysten tilat on nykyään varustettu jatkuvalla videovalvonnalla. Kaikki epäselvät tilanteet selviäisivät, mikäli kameran kuvien laatu vain riittäisi joka tilanteessa. 4K-resoluutio voi olla juuri se toivottu askel.

Japanilainen Renesas on esitellyt ensimmäisen CMOS-pohjaisen valvontakameroiden kuvakennonsa. Yhtiö tulee markkinoille 8,48 megapikselin kennolla, jolla voidaan toteuttaa 4K-resoluutioon yltävä valvontakamera.

Renesasin mukaan uudella RAA462113FYL-anturilla voidaan ottaa kirkkaita kuvia jopa kuunvalossa tai muuten hämärissä oloissa. 4K-tarkkuuden ansiosta ja 60 ruudun päivitysnopeudella kuvasta saadaan tarkkoja videoita myös zoomattuina.

Anturi tukee HDR-dynamiikkaa (high dynamic range). Kenno tuottaa pitkästä ja lyhyestä valotusajsta datan erillisillä linjoilla. Tämän ansiosta kennolla voidaan kuvata videota myös tilanteissa, joissa eri objektien ja kuvan osien välinen kontrasti on suuri.

Uuden 4K-kennon volyymitoimitus on alkamassa joulukuussa, Renesas kertoo.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template