JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hyvin monet julkiset ja yritysten tilat on nykyään varustettu jatkuvalla videovalvonnalla. Kaikki epäselvät tilanteet selviäisivät, mikäli kameran kuvien laatu vain riittäisi joka tilanteessa. 4K-resoluutio voi olla juuri se toivottu askel.

Japanilainen Renesas on esitellyt ensimmäisen CMOS-pohjaisen valvontakameroiden kuvakennonsa. Yhtiö tulee markkinoille 8,48 megapikselin kennolla, jolla voidaan toteuttaa 4K-resoluutioon yltävä valvontakamera.

Renesasin mukaan uudella RAA462113FYL-anturilla voidaan ottaa kirkkaita kuvia jopa kuunvalossa tai muuten hämärissä oloissa. 4K-tarkkuuden ansiosta ja 60 ruudun päivitysnopeudella kuvasta saadaan tarkkoja videoita myös zoomattuina.

Anturi tukee HDR-dynamiikkaa (high dynamic range). Kenno tuottaa pitkästä ja lyhyestä valotusajsta datan erillisillä linjoilla. Tämän ansiosta kennolla voidaan kuvata videota myös tilanteissa, joissa eri objektien ja kuvan osien välinen kontrasti on suuri.

Uuden 4K-kennon volyymitoimitus on alkamassa joulukuussa, Renesas kertoo.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template