JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyään japanilaisen Reneasin omistama Intersil on esitellyt RS-485-lähettimet, jotka vievät sarjaväyläliikenteen uudelle tasolla. Uutuuslähettimet tukevat 40 megabitin kaksisuuntaista datayhteyttä ja edistynyt eristys pitää signaalin puhtaana myös vaativissa teollisuuden kohteissa.

Intersilin mukaan ISL32741E- ja ISL32740E-ohjainten vahvistettu eristys on markkinoiden paras. Ensimmäisessä se kirjataan lukemin 6 kV ja toisessakin 2,5 kilovolttiin. Käyttöjännitteet lähettimissä voivat olla kilovoltin ja 600 volttia.

Lähettimet toimivat aina 125 asteen lämpötilassa ja tukevat 160 laitteen liittämistä väylään. Käyttökohteet löytyvät yhtiön mukaan esimerkiksi Profibus-ja RS-485-väyläisistä logiikkaohjaimista, roboteista, moottorikäytöistä ja IO-laitteista, joissa signaalia pitää suojata hankalissa kohinaolosuhteissa.

Pieni tehonkulutus mahdollistaa sen, että 4x5-milliseen QSOP-koteloon pakattua lähetintä voidaan ajaa 60 milliampeerin virralla ja täydellä datanopeudella ilman, että komponentti ylikuumenee. Tämä myös helpottaa piirikortin kokoonpanoa.

Kotelo- ja lämpötila-alueesta riippuen ohjaimet maksavat volyymeissä 3,79-4,79 dollaria kappale. Lisätietoja löytyy Intersilin sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template