JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyään japanilaisen Reneasin omistama Intersil on esitellyt RS-485-lähettimet, jotka vievät sarjaväyläliikenteen uudelle tasolla. Uutuuslähettimet tukevat 40 megabitin kaksisuuntaista datayhteyttä ja edistynyt eristys pitää signaalin puhtaana myös vaativissa teollisuuden kohteissa.

Intersilin mukaan ISL32741E- ja ISL32740E-ohjainten vahvistettu eristys on markkinoiden paras. Ensimmäisessä se kirjataan lukemin 6 kV ja toisessakin 2,5 kilovolttiin. Käyttöjännitteet lähettimissä voivat olla kilovoltin ja 600 volttia.

Lähettimet toimivat aina 125 asteen lämpötilassa ja tukevat 160 laitteen liittämistä väylään. Käyttökohteet löytyvät yhtiön mukaan esimerkiksi Profibus-ja RS-485-väyläisistä logiikkaohjaimista, roboteista, moottorikäytöistä ja IO-laitteista, joissa signaalia pitää suojata hankalissa kohinaolosuhteissa.

Pieni tehonkulutus mahdollistaa sen, että 4x5-milliseen QSOP-koteloon pakattua lähetintä voidaan ajaa 60 milliampeerin virralla ja täydellä datanopeudella ilman, että komponentti ylikuumenee. Tämä myös helpottaa piirikortin kokoonpanoa.

Kotelo- ja lämpötila-alueesta riippuen ohjaimet maksavat volyymeissä 3,79-4,79 dollaria kappale. Lisätietoja löytyy Intersilin sivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template