JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Siemens ilmoittaa ostavansa hollantilaisen TASS Internationalin. TASS on 200 työntekijän ja liikevaihdoltaan noin 27 miljoonan euron yritys, joka tuo ADAS-järjestelmien ja robottiautojen simulointityökalut osaksi Siemensin PLM Software -divisioonan tarjontaa.

Kauppa voidaan nähdä jatkoksi Siemensin viime vuoden ostokselle, jossa se osti elektroniikan suunnittelutyökaluista tunnetun Mentor Graphicsin. Mentorin tuoteportfolio kattaa laajasti myös sulautettujen ohjelmistojen ja autoelektroniikan järjestelmien työkaluja.

Verkottunut, itsestään ajava ja ympäristöään havainnoiva ajoneuvo on elektroniikkajärjestelmä, jonka suunnittelu turvalliseksi edellyttää yhtenäistä työkalu- ja ohjelmistoalustaa, Siemens perustelee.

TASSin valikoimista löytyy esimerkiksi PreScan-ohjelmisto, jolla voidaan simuloida monimutkaisia liikenneolosuhteita ja virtuaalisesti validoida autoihin kehitettyjä järjestelmiä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template