JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Googlen Android-käyttöjärjestelmän maine tietoturvakysymyksissä ei ole kovin mairitteleva. Yhtiön koodaajat ovatkin tehneet paljon töitä parantaakseen uuden version eli Android Oreon tietoturvaa.

Googlen mukaan haavoittuvuuksista yli kolmasosa liittyi viime vuonna käyttöjärjestelmän ytimeen eli kerneliin. 85 prosenttia näistä haitoista oli seurausta laitevalmistajien kehittämistä ajureista.

Androidin tietoturvaa Googlella kehittävä ohjelmistosuunnittelija Sami Tolvanen kertoo blogissaan, että Androidin käyttöliittymäkerroksen tietoturvan parantaminen on tehnyt kernelistä houkuttelevamman kohteen hyökkäyksille. Tämän takia Android 8:ssa eli Oreossa on parannettu erityisesti kernelin suojaa.

Jo Android Nougatissa kerneliä suojattiin aiempaa paremmin eristämällä ne käyttäjäprosesseista. Oreossa on hyödynnetty linux-ytimen neljää tietoturvaominaisuutta. Ne tulevat käyttöön kaikissa uusissa Oreolla varustetuissa laitteissa.

Android-ytimen versioon 4.8 tuotiin paranneltu usercopy-toiminto, jonka avulla ydin tarkistaa kaikki käyttäjäkerroksen ytimelle osoittamat pyynnöt. Toiminto on myös portattu vanhoihin Android-ytimiin 3.18-versiosta eteenpäin.

Toinen tärkeä lisäys on ASLR-tekniikan (Address Space Layout Randomization) tuominen Androidiin. Kyse on tekniikasta, joka tekee ytimen osien lataamiseen muistiin käynnistyksen yhteydessä satunnaiseksi. 64-bittisille ARM-prosessoreille tämä on olut mahdollista vasta linux-ytimestä 4.6 lähtien ja nyt se on tuotu Androidille.

Lisätietoja Androidin paremmasta suojauksesta voi lukea Sami Tolvasen blogista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template