JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Googlen Android-käyttöjärjestelmän maine tietoturvakysymyksissä ei ole kovin mairitteleva. Yhtiön koodaajat ovatkin tehneet paljon töitä parantaakseen uuden version eli Android Oreon tietoturvaa.

Googlen mukaan haavoittuvuuksista yli kolmasosa liittyi viime vuonna käyttöjärjestelmän ytimeen eli kerneliin. 85 prosenttia näistä haitoista oli seurausta laitevalmistajien kehittämistä ajureista.

Androidin tietoturvaa Googlella kehittävä ohjelmistosuunnittelija Sami Tolvanen kertoo blogissaan, että Androidin käyttöliittymäkerroksen tietoturvan parantaminen on tehnyt kernelistä houkuttelevamman kohteen hyökkäyksille. Tämän takia Android 8:ssa eli Oreossa on parannettu erityisesti kernelin suojaa.

Jo Android Nougatissa kerneliä suojattiin aiempaa paremmin eristämällä ne käyttäjäprosesseista. Oreossa on hyödynnetty linux-ytimen neljää tietoturvaominaisuutta. Ne tulevat käyttöön kaikissa uusissa Oreolla varustetuissa laitteissa.

Android-ytimen versioon 4.8 tuotiin paranneltu usercopy-toiminto, jonka avulla ydin tarkistaa kaikki käyttäjäkerroksen ytimelle osoittamat pyynnöt. Toiminto on myös portattu vanhoihin Android-ytimiin 3.18-versiosta eteenpäin.

Toinen tärkeä lisäys on ASLR-tekniikan (Address Space Layout Randomization) tuominen Androidiin. Kyse on tekniikasta, joka tekee ytimen osien lataamiseen muistiin käynnistyksen yhteydessä satunnaiseksi. 64-bittisille ARM-prosessoreille tämä on olut mahdollista vasta linux-ytimestä 4.6 lähtien ja nyt se on tuotu Androidille.

Lisätietoja Androidin paremmasta suojauksesta voi lukea Sami Tolvasen blogista.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template