JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple ilmoitti keväällä lopettavansa rojaltien maksamisen sandiegolaisella Qualcommille, koska katsoi tämän lisenssipolitiikan vääristävän kilpailua. Nyt amerikkalaislähteet kertovat, että toinen suuri valmistaja olisi seurannut Applea. Tämä valmistaja olisi kiinalainen Huawei.

Asia on käynyt ilmi Qualcommin ja Applen välisessä oikeustaistelussa. Qualcommin lakimies on amerikkalaisraporttien mukaan sanonut, että toinenkin valmistaja on ilmoittanut lopettavansa rojaltien maksamisen.

Jenkkianalyytikoiden mukaan kyse olisi Huaweista. Lisäksi analyytikot arvioivat, että Oppo- ja Vivo-brändeillä älypuhelimia valmistava BBK Electronics seuraisi pian esimerkkiä.

Qualcommin asema lisenssineuvotteluissa perustuu yksinomaan vahvaan patenttisalkkuun. FTC:n eli Korean kauppakomission mukaan yhtiö omistaa yli 90 prosenttia CDMA-tekniikan essentiaalipatenteista. WCDMA-tekniikassa sen osuus on alle 30 prosenttia ja LTE-tekniikassa noin 15 prosenttia essentiaalipatenteista.

Qualcomm on lisäksi saanut rojaltituloja piirisarjojensa käytöstä laitteiden myyntihinnan mukaan. Mikäli Apple kehittää laitteestaan uuden huippumallin, maksaa se käytännön mukaan rojalteja Qualcommille tiettynä prosenttiosuutena myyntihinnasta. Tämän käytännön laitevalmistajat haluavat muuttaa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template