JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple ilmoitti keväällä lopettavansa rojaltien maksamisen sandiegolaisella Qualcommille, koska katsoi tämän lisenssipolitiikan vääristävän kilpailua. Nyt amerikkalaislähteet kertovat, että toinen suuri valmistaja olisi seurannut Applea. Tämä valmistaja olisi kiinalainen Huawei.

Asia on käynyt ilmi Qualcommin ja Applen välisessä oikeustaistelussa. Qualcommin lakimies on amerikkalaisraporttien mukaan sanonut, että toinenkin valmistaja on ilmoittanut lopettavansa rojaltien maksamisen.

Jenkkianalyytikoiden mukaan kyse olisi Huaweista. Lisäksi analyytikot arvioivat, että Oppo- ja Vivo-brändeillä älypuhelimia valmistava BBK Electronics seuraisi pian esimerkkiä.

Qualcommin asema lisenssineuvotteluissa perustuu yksinomaan vahvaan patenttisalkkuun. FTC:n eli Korean kauppakomission mukaan yhtiö omistaa yli 90 prosenttia CDMA-tekniikan essentiaalipatenteista. WCDMA-tekniikassa sen osuus on alle 30 prosenttia ja LTE-tekniikassa noin 15 prosenttia essentiaalipatenteista.

Qualcomm on lisäksi saanut rojaltituloja piirisarjojensa käytöstä laitteiden myyntihinnan mukaan. Mikäli Apple kehittää laitteestaan uuden huippumallin, maksaa se käytännön mukaan rojalteja Qualcommille tiettynä prosenttiosuutena myyntihinnasta. Tämän käytännön laitevalmistajat haluavat muuttaa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template