JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Apple ilmoitti keväällä lopettavansa rojaltien maksamisen sandiegolaisella Qualcommille, koska katsoi tämän lisenssipolitiikan vääristävän kilpailua. Nyt amerikkalaislähteet kertovat, että toinen suuri valmistaja olisi seurannut Applea. Tämä valmistaja olisi kiinalainen Huawei.

Asia on käynyt ilmi Qualcommin ja Applen välisessä oikeustaistelussa. Qualcommin lakimies on amerikkalaisraporttien mukaan sanonut, että toinenkin valmistaja on ilmoittanut lopettavansa rojaltien maksamisen.

Jenkkianalyytikoiden mukaan kyse olisi Huaweista. Lisäksi analyytikot arvioivat, että Oppo- ja Vivo-brändeillä älypuhelimia valmistava BBK Electronics seuraisi pian esimerkkiä.

Qualcommin asema lisenssineuvotteluissa perustuu yksinomaan vahvaan patenttisalkkuun. FTC:n eli Korean kauppakomission mukaan yhtiö omistaa yli 90 prosenttia CDMA-tekniikan essentiaalipatenteista. WCDMA-tekniikassa sen osuus on alle 30 prosenttia ja LTE-tekniikassa noin 15 prosenttia essentiaalipatenteista.

Qualcomm on lisäksi saanut rojaltituloja piirisarjojensa käytöstä laitteiden myyntihinnan mukaan. Mikäli Apple kehittää laitteestaan uuden huippumallin, maksaa se käytännön mukaan rojalteja Qualcommille tiettynä prosenttiosuutena myyntihinnasta. Tämän käytännön laitevalmistajat haluavat muuttaa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template