JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple ilmoitti keväällä lopettavansa rojaltien maksamisen sandiegolaisella Qualcommille, koska katsoi tämän lisenssipolitiikan vääristävän kilpailua. Nyt amerikkalaislähteet kertovat, että toinen suuri valmistaja olisi seurannut Applea. Tämä valmistaja olisi kiinalainen Huawei.

Asia on käynyt ilmi Qualcommin ja Applen välisessä oikeustaistelussa. Qualcommin lakimies on amerikkalaisraporttien mukaan sanonut, että toinenkin valmistaja on ilmoittanut lopettavansa rojaltien maksamisen.

Jenkkianalyytikoiden mukaan kyse olisi Huaweista. Lisäksi analyytikot arvioivat, että Oppo- ja Vivo-brändeillä älypuhelimia valmistava BBK Electronics seuraisi pian esimerkkiä.

Qualcommin asema lisenssineuvotteluissa perustuu yksinomaan vahvaan patenttisalkkuun. FTC:n eli Korean kauppakomission mukaan yhtiö omistaa yli 90 prosenttia CDMA-tekniikan essentiaalipatenteista. WCDMA-tekniikassa sen osuus on alle 30 prosenttia ja LTE-tekniikassa noin 15 prosenttia essentiaalipatenteista.

Qualcomm on lisäksi saanut rojaltituloja piirisarjojensa käytöstä laitteiden myyntihinnan mukaan. Mikäli Apple kehittää laitteestaan uuden huippumallin, maksaa se käytännön mukaan rojalteja Qualcommille tiettynä prosenttiosuutena myyntihinnasta. Tämän käytännön laitevalmistajat haluavat muuttaa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template