JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Deutsche Telekom sanoo käynnistäneensä Euroopan ensimmäisen 5G-yhteyden kaupallisessa mobiiliverkossa. 3,7 gigahertsin alueella yhtiö tarjoaa yli kahden gigabitin datanopeuksia noin kolmen millisekunnin viiveellä.

Yhteys on käytössä Berliinin keskustassa. Verkko perustuu Huawein tukiasemaan ja se tukee 3GPP:n viimeisimpiä standardimäärityksiä. Nämä 3GPP Release 15 -määritysten ensimmäiset osat ovat valmistumassa ensi joulukuussa.

DT kertoo aloittavansa ensi vuonna laajamittaiset testit alle kuuden gigahertsin 5G-taajuuksilla. Tarkoitus on, että Saksassa operaattorin asiakas pääsee nauttimaan usean gigabitin datanopeuksista yhden millisekunnin latenssilla laajamittaisesti jo vuoden 2020 aikana.

Alle kuuden gigahertsin taajuudella signaali kulkee selvästi pidemmälle kuin korkeammilla 5G-taajuuksilla kuten 28 gigahertsissä. Siksi alhaisilla taajuuksilla on helpompi toteuttaa suurempi peitto uusilla datanopeuksille.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template