JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhä useammassa autossa on valmiiksi USB-liitännät, joten älypuhelimen lataaminen onnistuu niissä käden käänteessä. No ei. Useimmiten älypuhelin ei juuri edes lataudu, jos samaan aikaan käyttää esimerkiksi GPS-paikannusta. Syy tähän löytyy syöttövirrasta.

Latausratkaisuja ajoneuvoihin kehittävä Ventev kertoo asiasta blogissaan. Yrityksen mukaan ajoneuvojen USB-portit syöttävät tyypillisesti ulos puolen ampeerin virtaa. Tämä koskee valtaosaa autojen USB-porteista.

Sen sijaan älypuhelinten pikalatureissa - ehkää iPhonekin saa sellaisen joskus - 5 ampeeria on jo perustavaraa. Tämän ansiosta laitteet saadaan ladattua kohtuu nopeasti. Qualcommin Quick Charge 3.0 -standardi esimerkiksi tukee sekä 2,5 että 4,6 ampeerin virtaa.

Ventev tietää kertoa vain yhdestä Acura-mallista, jossa USB-portista saadaan ulos 2,4 ampeerin virtaa. Sen sijaan marketeista ostettavat USB-laturit syöttävät laitteisiin oikeastaan mitä tahansa. Ideaalista latausta niillä ei koskaan saada.

Ventevillä on itsellään tietysti r2240-ratkaisu, joka syöttää kahdesta portista 12 watin tehoa. Tämä riittää esimerkiksi tabletin lataamiseen. Mikäli yksi latausportti riittää, Ventevin pd1300-laturi syöttää 27 watin tehoa, mikä riittää jopa Macbookin lataamiseen.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template