JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet tunnistavat hyvin liikkeitä, kunhan ne tietävät mitä lajia pitäisi harrastaa ja liikkumisen aloittaminen kerrotaan niille. Englantilaistutkijat ovat kehittäneet algoritmin, joka tunnistaa kaiken toimintamme ilman, että laitteelle kerrotaan etukäteen mitään.

Sussexin yliopiston tutkijan Hristijan Gjoreskin mukaan nykyiset aktiivisuuslaitteet tunnistavat vain ennalta määritellyn liikkumiseen. Ihmisne liikkuminen ja toiminta kuitenkin vaihtelee koko ajan.

Ratkaisu hyödyntää tietysti koneoppimista. Perinteinen tapa tunnistaa liikettä on tulkita sarja jatkuvia askeleita kävelyksi. Jos pitää pienen tauon, se tulkitsee uuden liikkumisen toiseksi kävelyksi.

Sussexilaisten uusi algoritmi tarkkailee aktiivisuutta jatkuvasti. Se kiinnittää huomiota tarkkaan sekä siirtymiin että itse toimintaan. Algoritmi olettaa, että kävely jatkuu pienen tauon jälkeen ja sen takia data pidetään muistissa.

Algoritmin ansiosta älykello tai aktiivisuusranneke tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain liikuntaa. Se myös tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain uutta. Tuloksena on aiempaa tarkempi kuva liikkumisestamme.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template