JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet tunnistavat hyvin liikkeitä, kunhan ne tietävät mitä lajia pitäisi harrastaa ja liikkumisen aloittaminen kerrotaan niille. Englantilaistutkijat ovat kehittäneet algoritmin, joka tunnistaa kaiken toimintamme ilman, että laitteelle kerrotaan etukäteen mitään.

Sussexin yliopiston tutkijan Hristijan Gjoreskin mukaan nykyiset aktiivisuuslaitteet tunnistavat vain ennalta määritellyn liikkumiseen. Ihmisne liikkuminen ja toiminta kuitenkin vaihtelee koko ajan.

Ratkaisu hyödyntää tietysti koneoppimista. Perinteinen tapa tunnistaa liikettä on tulkita sarja jatkuvia askeleita kävelyksi. Jos pitää pienen tauon, se tulkitsee uuden liikkumisen toiseksi kävelyksi.

Sussexilaisten uusi algoritmi tarkkailee aktiivisuutta jatkuvasti. Se kiinnittää huomiota tarkkaan sekä siirtymiin että itse toimintaan. Algoritmi olettaa, että kävely jatkuu pienen tauon jälkeen ja sen takia data pidetään muistissa.

Algoritmin ansiosta älykello tai aktiivisuusranneke tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain liikuntaa. Se myös tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain uutta. Tuloksena on aiempaa tarkempi kuva liikkumisestamme.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template