JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet tunnistavat hyvin liikkeitä, kunhan ne tietävät mitä lajia pitäisi harrastaa ja liikkumisen aloittaminen kerrotaan niille. Englantilaistutkijat ovat kehittäneet algoritmin, joka tunnistaa kaiken toimintamme ilman, että laitteelle kerrotaan etukäteen mitään.

Sussexin yliopiston tutkijan Hristijan Gjoreskin mukaan nykyiset aktiivisuuslaitteet tunnistavat vain ennalta määritellyn liikkumiseen. Ihmisne liikkuminen ja toiminta kuitenkin vaihtelee koko ajan.

Ratkaisu hyödyntää tietysti koneoppimista. Perinteinen tapa tunnistaa liikettä on tulkita sarja jatkuvia askeleita kävelyksi. Jos pitää pienen tauon, se tulkitsee uuden liikkumisen toiseksi kävelyksi.

Sussexilaisten uusi algoritmi tarkkailee aktiivisuutta jatkuvasti. Se kiinnittää huomiota tarkkaan sekä siirtymiin että itse toimintaan. Algoritmi olettaa, että kävely jatkuu pienen tauon jälkeen ja sen takia data pidetään muistissa.

Algoritmin ansiosta älykello tai aktiivisuusranneke tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain liikuntaa. Se myös tunnistaa, kun ryhdymme tekemään jotain uutta. Tuloksena on aiempaa tarkempi kuva liikkumisestamme.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template