JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windowsin osuus tietokoneiden käyttöjärjestelmissä putosi elokuussa 90,7 prosenttiin. Isompi uutinen on se, että Netmarketsharen lukujen mukaan linux-käyttäjien osuus nousi 3,37 prosenttiin. Linuxin kasvu oli nopeinta viimeiseen vuoteen.

Samalla Apple MacOS-käyttäjien määrä pieneni reilusta kuudesta prosentista 5,94 prosenttiin. Analyytikoiden mukaan näyttää siltä, että Windowsista on nyt liikettä linuxiin, eikä MacOS-puolelle.

Windowsin osuus on toki edelleen massiivinen eli yli 90 prosenttia. Microsoftin huolena on se, että Windows 10 ei edelleenkään yleisty yhtiön toivomalla vauhdilla. Heinäkuun lopulla sen osuus Windows-käyttäjistä oli 27,6 prosenttia. Windows 7:n osuus oli edelleen lähes 50 prosenttia, tarkalleen 48,9 prosenttia.

Windows XP:tä Microsoft on yrittänyt tappaa aktiivisesti jo pidempään, mutta silti tämä vanha alusta löytyy edelleen joka kuudennestatoista Windows-koneesta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template