JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Windowsin osuus tietokoneiden käyttöjärjestelmissä putosi elokuussa 90,7 prosenttiin. Isompi uutinen on se, että Netmarketsharen lukujen mukaan linux-käyttäjien osuus nousi 3,37 prosenttiin. Linuxin kasvu oli nopeinta viimeiseen vuoteen.

Samalla Apple MacOS-käyttäjien määrä pieneni reilusta kuudesta prosentista 5,94 prosenttiin. Analyytikoiden mukaan näyttää siltä, että Windowsista on nyt liikettä linuxiin, eikä MacOS-puolelle.

Windowsin osuus on toki edelleen massiivinen eli yli 90 prosenttia. Microsoftin huolena on se, että Windows 10 ei edelleenkään yleisty yhtiön toivomalla vauhdilla. Heinäkuun lopulla sen osuus Windows-käyttäjistä oli 27,6 prosenttia. Windows 7:n osuus oli edelleen lähes 50 prosenttia, tarkalleen 48,9 prosenttia.

Windows XP:tä Microsoft on yrittänyt tappaa aktiivisesti jo pidempään, mutta silti tämä vanha alusta löytyy edelleen joka kuudennestatoista Windows-koneesta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template