JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Ranskalaisen Leti-tutkimuskeskuksen johtamassa eurooppalaisessa PiezoMAT-projektissa on kehitetty ennen näkemättömän tarkka sormenjälkianturi. Uusi laite erottelee sormenpäätä resoluutiolla, joka erottelee tuhat pistettä tuumalla.

Tutkijoiden mukaan anturi perustuu pietsosähköisten sinkkioksidi-nanolankojen kasvattamiseen piille. Tekniikalla päästään tulevaisuudessa merkittävästi yli tuhannen dpi:n tarkkuuteen, mutta jo nyt saavutettu resoluutio ylittää kaksinkertaisesti Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n sormenjälkivaatimukset.

Eurooppalaisista yrityksistä, yliopistoista ja tutkimuslaitoksista koostunut tutkimushanke onnistui demonstroimaan anturipiirin, jolla on 250 pikseliä. Lisäksi demonstraattorissa oli signaalin keräämiseen ja prosessointiin vaadittava elektroniikka. Demossa päätehtävä oli todistaa nanojohtojen toimiminen tunnistuksessa.

PIezoMAT-projekti kesti 3,5 vuotta ja sen budjetti oli 2,9 miljoonaa euroa. Hankkeessa olivat mukana ranskalainen Leti, saksalainen Fraunhofer-instituutti, Unkarin tiedeakatemia, Leipzigin yliopisto, Kaunasin tekninen korkeakoulu Liettuasta, Specific Polymers Ranskasta, Tyndall National Institute Irlannista sekä pariisilainen OT-Morpho.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template