JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Androidin 8.0-versiossa eli Oreossa on raporttien mukaan ikävä bugi. Moni raportoi mobiilidatan käytön kasvaneen merkittävästi Oreoon päivittämiseen jälkeen. Google työstää jo korjausta ongelmaan.

Reddit-palveluun lähetettyjen viestien mukaan Oreon kehittäjäasetuksissa on kohta, josta mobiilidatan voi asettaa aina päälle. Näin laite käyttää mobiilidataa vaikka se olisi kytketty wifi-verkkoon.

Bugi on harmillinen monessa maassa, jossa mobiilidatalla on kuukausirajoitus. Piikki datankäytössä voi johtaa nopeasti siihen, että kuukauden saldo on käytetty. Suomalaiskansallinen vapaa mobiilidata ei ole kovinkaan yleinen käytäntö maailmalla.

Ikävä ongelma ei onneksi ole kohdannut vielä kovin monia, sillä Oreo on ollut saatavilla hyvin harvoihin malleihin toistaiseksi. Googlen kannalta on toki tärkeää korjata ominaisuus ennen kuin laaja jakelu esimerkiksi uusiin Nokia-malleihin alkaa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template