JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microchip on esitellyt uuden akkukäyttöisiin mobiililaitteisiin tarkoitetun SuperFlash-muistin. DTR-tekniikkaa (Dual Trasfer Rate) tukeva piiri nopeuttaa datanhakua muistista. Lisäksi muistin tyhjennys on nopeinta, mitä markkinoilta löytyy.

SST26WF064C-piiri on 64 megabitin 1.8 voltin NOR-flashpiiri. DTR-tekniikka tarkoittaa, että data voidaan hakea sekä kellojakson nousevalla että laskevalla reunalla. Tämä käytännössä tuplaa hakunopeuden ja laskee hakuihin kuluvaa tehonkulutusta.

Microchipin mukaan piirin tyypillinen tyhjiin pyyhintä vie aikaa 35-50 millisekuntia. Vastaavat kilpailevat NOR-piirit tuhlaavat samaan operaatioon jopa yli 30 sekuntia.

SST26WF064C-piiri tukee myös laiteohjattua reset- eli nollaustoimintoa. Tämä ei ole käytössä useimmissa markkinoilta löytyvissä sarjamuotoisissa NOR-muisteissa. Microchipin sirulla tähän voidaan käyttää HOLD#-nastaa.

Lisätietoja muistista löytyy Microchipin sivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template