JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teollisuuden sulautetuissa korteissakin tarvitaan yhä nopeampia verkkoyhteyksiä. Saksalainen congatec on esitellyt tyypin 7 COM Express -kortin, joka tukee peräti 10 gigabitin ethernet-yhteyttä. Aiemmin vastaavaa ei ole sulautetuissa korteissa nähty.

Uusi Type 7 -kortti ei korvaa vanhaa Type 6 -nastoitusta, vaan siinä kaikki audio- ja videoliitännät on korvattu 10 GbE-liitännällä. Silti kortti pysyy tehobudjetiltaan alle 20 watissa.

Nopealla ethernetillä varustetun kortin sovelluskohteet löytyvät congatecin mukaan erilaisista verkko- ja yhdyskäytävälaitteista, Teollisuus 4.0 -laitteista ja tallennusjärjestelmistä.

congatecin tyypin 7 kortti perustuu Intelin Xeon D -prosessoriin. Kortin formaatti tukee pian valmistuvaa CoM-standardin (Computer-on-Module) 3.0-laajennusta. Siinä korteille on määritelty neljä eri fyysistä kokoa ja kolme nastoitusvaihtoehtoa.

Lisätietoja uudesta formaatista löytyy congatecin sivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template