JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 11730 sähköautoa. Kesäkuun lopussa Suomessa oli Trafin tilastojen mukaan 1142 sähköautoa. Tesloja näistä on noin puolet.

Toinen Suomessa suosiota saanut sähköautomerkki on Nissan Leaf, joita oli kesäkuun lopussa maantiellä 359 kappaletta. Muut merkit yltävät muutamaan kymmeneen, onpa Suomen teillä Trafin mukaan yksi itse rakennettukin sähköauto.

Hybridiautoja Suomessa oli kesäkuun lopussa käytössä 3682 kappaletta. Ruotsissa vastaava lukema on yli 26 000. Kaikkiaan Ruotsissa arvioidaan olevan tämän vuoden lopulla 44 000 hybridi- tai sähköautoa.

Ikävä kyllä Suomi ei ole saamassa Ruotsin etumatkaa kiinni. Elokuussa Ruotsissa rekisteröitiin 1770 uutta hybridi- tai sähköautoa. Esimerkiksi Teslaoja Ruotsin teillä on viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template