JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 11730 sähköautoa. Kesäkuun lopussa Suomessa oli Trafin tilastojen mukaan 1142 sähköautoa. Tesloja näistä on noin puolet.

Toinen Suomessa suosiota saanut sähköautomerkki on Nissan Leaf, joita oli kesäkuun lopussa maantiellä 359 kappaletta. Muut merkit yltävät muutamaan kymmeneen, onpa Suomen teillä Trafin mukaan yksi itse rakennettukin sähköauto.

Hybridiautoja Suomessa oli kesäkuun lopussa käytössä 3682 kappaletta. Ruotsissa vastaava lukema on yli 26 000. Kaikkiaan Ruotsissa arvioidaan olevan tämän vuoden lopulla 44 000 hybridi- tai sähköautoa.

Ikävä kyllä Suomi ei ole saamassa Ruotsin etumatkaa kiinni. Elokuussa Ruotsissa rekisteröitiin 1770 uutta hybridi- tai sähköautoa. Esimerkiksi Teslaoja Ruotsin teillä on viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template