JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Ruotsissa on maan virallisten tilastojen mukaan yli 11730 sähköautoa. Kesäkuun lopussa Suomessa oli Trafin tilastojen mukaan 1142 sähköautoa. Tesloja näistä on noin puolet.

Toinen Suomessa suosiota saanut sähköautomerkki on Nissan Leaf, joita oli kesäkuun lopussa maantiellä 359 kappaletta. Muut merkit yltävät muutamaan kymmeneen, onpa Suomen teillä Trafin mukaan yksi itse rakennettukin sähköauto.

Hybridiautoja Suomessa oli kesäkuun lopussa käytössä 3682 kappaletta. Ruotsissa vastaava lukema on yli 26 000. Kaikkiaan Ruotsissa arvioidaan olevan tämän vuoden lopulla 44 000 hybridi- tai sähköautoa.

Ikävä kyllä Suomi ei ole saamassa Ruotsin etumatkaa kiinni. Elokuussa Ruotsissa rekisteröitiin 1770 uutta hybridi- tai sähköautoa. Esimerkiksi Teslaoja Ruotsin teillä on viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template