JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monissa sovelluksissa käytetään magneettiantureita liuku- ja pyörökytkimistä asennon määrittämiseen. Usein tähän on käytetty Hall-antureita. Silicon Labs sanoo nyt tuovansa markkinoille 2000-luvun vaatimuksiin kehitetyn Hall-magneettianturien sarjan.

Uutuusperhe on nimeltään Si72xx. Aiemmin tarjolla olleisiin ratkaisuihin verrattuna anturit ovat tarkimpia, herkimpiä, energiatehokkaimpia, määritykseltään joustavimpia, ja niihin on valmiiksi rakennettu peukaloinnin valvonta ja lämpötilan aistiminen.

Si71xx-sarjan anturit kestävät kovia olosuhteita. Ne on AEC-Q100-kvalifioitu autoelektroniikkaan varten. Ne kuluttavat yhtä vähän virtaa kuin Reed-kytkimet, ovat luotettavia kuin vanhat Hall-anturit, mutta tuovat mukaan paremman herkkyyden ja ohjelmoitavuuden.

SiLabsin mukaan Si72xx-sarjan anturit näytteistävät 5 hertsin taajuudella vain 400 nanoampeerin virralla. Sleep-tilassa virrantarve putoaa alle sataan nanoampeeriin, joten pienellä paristolla tällainen anturi toimii jopa vuosikymmenen.

Anturit konfiguroidaan ja niitä ohjataan standardin I2C-liitännän yli. Tämäkin pienentää virrankulutusta asennon mittauksessa. Si72xx-perheessä on kolme jäsentä. Lisätietoa niistä kaikista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template