JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monissa sovelluksissa käytetään magneettiantureita liuku- ja pyörökytkimistä asennon määrittämiseen. Usein tähän on käytetty Hall-antureita. Silicon Labs sanoo nyt tuovansa markkinoille 2000-luvun vaatimuksiin kehitetyn Hall-magneettianturien sarjan.

Uutuusperhe on nimeltään Si72xx. Aiemmin tarjolla olleisiin ratkaisuihin verrattuna anturit ovat tarkimpia, herkimpiä, energiatehokkaimpia, määritykseltään joustavimpia, ja niihin on valmiiksi rakennettu peukaloinnin valvonta ja lämpötilan aistiminen.

Si71xx-sarjan anturit kestävät kovia olosuhteita. Ne on AEC-Q100-kvalifioitu autoelektroniikkaan varten. Ne kuluttavat yhtä vähän virtaa kuin Reed-kytkimet, ovat luotettavia kuin vanhat Hall-anturit, mutta tuovat mukaan paremman herkkyyden ja ohjelmoitavuuden.

SiLabsin mukaan Si72xx-sarjan anturit näytteistävät 5 hertsin taajuudella vain 400 nanoampeerin virralla. Sleep-tilassa virrantarve putoaa alle sataan nanoampeeriin, joten pienellä paristolla tällainen anturi toimii jopa vuosikymmenen.

Anturit konfiguroidaan ja niitä ohjataan standardin I2C-liitännän yli. Tämäkin pienentää virrankulutusta asennon mittauksessa. Si72xx-perheessä on kolme jäsentä. Lisätietoa niistä kaikista löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template