JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suurten tiedostojen siirtäminen laitteiden välillä vie edelleen usein tuskastuttavan kauan aikaa. Bluetoothilla voi toki yrittää, mutta radiolinkit ovat yhä hitaita. Saksalaisessa Fraunhoferin instituutissa mietittiin, josko suuria tiedosojoa voisi siirtää lyhyitä matkoja optisesti. Voihan niitä.

Tutkimuskeskuksen fotoniikan laitoksella (IPMS) ryhdyttiin työstämään televiioiden kaukosäätimestä tuttua infrapunaa nopeaan datansiirtoon. Kehitystyön tuloksena oli optinen linkki, jossa data siirtyy peräti viiden gigabitin sekuntinopeudella.

Tutkimusta johtanut tohtori Frank Deicke kertoo, että nykyratkaisuihin verrattuna yli 100-kertainen datanopeus perustuu siihen, ettei dataa tarvitse mitenkään etukäteen koodata, kuten radiotekniikkaa käytettäessä.

- Lisäksi bittivirheet jäävät niin vähäisiksi, että datanopeus kasvaa 95 prosenttiin teoreettisesta maksimista. Esimerkiksi wlanissa prosentti on paljon, paljon pienempi, Deicke kuvaa.

Lisäksi infrapunalinkki tarvitsee vain 15 prosenttia siitä energista, mikä wlan-yhteyteen kuluu. Tämä sopii tietysti hyvin esimerkiksi älypuhelinkäyttöön. Ainoa vaatimus linkille on, että lähettimen ja vastaanottimen välillä pitää olla näköyhteys.

Fraunhoferin tutkijat ovat kehittäneet evaluointipaketin, jonka avulla laitevalmistajat voivat testata ”valonnopeudella” tapahtuvan datansiirron sopimista omiin laitteisiinsa ja sovelluksiinsa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template