JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Huawei on onnistunut Euroopassa erinomaisesti ja Suomessa erityisesti. Huippuhyvin myyvää lippulaivaa ei ole, mutta laaja valikoima edullisia ja keskihintaisia löytyy. Nyt samoille apajille pyrkivät Sony ja Samsung.

Tämä näkyy jo markkinoilla, sanoo tutkimuslaitos Kantar. Touko-heinäkuussa Android-puhelimien markkinaosuus kasvoi Euroopassa 2,8 prosenttiyksikköä ja nopein nousija oli nimenomaan Sony.

Sony teki vuonna 2015 muutoksen strategiassaan ja yritti parantaa tulostaan panostamalla premium-laitteisiin. Kantarin mukaan yritys epäonnistui. Laitteet olivat alitehoisia ja väärin asemoituja markkinoilla. Nyt strategia on käännetty keskihintaluokkaan ja tulokset ovat parempia.

Kesällä Huawein markkinaosuus putosi jo Espanjassa ja Iso-Britanniassa. Toisilla markkinoilla, kuten Sakassa ja Italiassa, kasvu jatkui. Tämän ansiosta Huawei kasvatti vuoden aikana markkinaosuutensa Euroopassa 14,6 prosenttiin.

Muutoin tilanne on aika lailla ennallaan. Applen iPhonen hallussa on noin kolmannes markkinoista USA:ssa ja Japanissa, ja alle viidennes Kiinassa ja Euroopassa. Muut myytävät laitteet ovat Androidia. Windows on lähestulkoon kadonnut kaikilta markkinoilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template