JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elektroniikan hinta on tyypillisesti aina laskenut. Kun uusia malleja tulee myyntiin, vanhemmat saa halvemmalla. Siksi Applen päätös nostaa muutaman iPad Pro -mallin hintaa tuntuu niin omituiselta.

Syy hinnamuutoksiin on selvä. NAND-muistin hinta on noussut merkittävästi, koska piireistä on pulaa. Mikäli hintaa ei nostettaisi, laitevalmsitaja ottaisi tappiot omaan piikkiinsä. Nyt lystin maksaa kuluttaja.

Hinnannostot koskeva 10,5-tuumaisen iPad Pro 256 gigatavun ja 512 gigatavun muisteilla varustettuja malleja, joiden hintaan tulee 50 dollaria lisää. Sama koskee 12,9-tuumaista mallia. Edullisimpien eli 64 gigatavun muistilla varustettujen mallien hinnat pysyvät ennallaan.

Analyytikkojen mukaan Apple on tavallaan itse syypää flash-pulaan. Se on varannut isoja tuotantomääriä pian myyntiin tulevien uusien iPhone-mallien takia.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template