JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Armis Labs paljasti viime viikolla bluetooth-haavoittuuden, joka uhkasi potentiaalisesti jopa 8 miljardia älypuhelinta, tablettia, tietokonetta ja IoT-laitetta. Yritys on laittanut jakoon mobiilisovelluksen, jolla voi tarkistaa oman laitteensa haavoittuvuuden.

Blueborne on haavoittuvuus, jonka kautta hyökkääjä voi ottaa laitteen tyäsin haltuunsa. Nimen haitta on saanut siitä, että hyökkäys tapahtuu ilmateitse bluetooth-yhteydellä. Haitan avulla laite voidaan ottaa haltuun ilman, että kaapattava laite paritetaan tai että se on edes bluetoothilla löydettävissä.

Armis Labsn mukaan on jo löytynyt joukko nollapäivähyökkäyksiä jotka todistavat Blueborne-vektorin toimivuuden. Aukon avulla kaappaaja voi ajaa laitteessa etänä koodia ja tehdä ns, Man-in-the-Middle -hyökkäyksen.

Blueborne-haavoittuvuus on korjattu eri alustojen uusimissa päivityksissä. Jos Android-puhelinta ei ole viime aikoina päivitetty, laite voi olla vaarassa. Applen iOS-laitteissa haavoittuvuus koskee kaikkia versioita ennen iOS 10:ä. Sama pätee Windowsiin ja Linuxiin.

Android-laitteensa haavoittuvuuden voi tarkistaa Armis Labsin Blueborne Vulnerability Scnnerilla, joka öytyy Google Playstä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template