JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Armis Labs paljasti viime viikolla bluetooth-haavoittuuden, joka uhkasi potentiaalisesti jopa 8 miljardia älypuhelinta, tablettia, tietokonetta ja IoT-laitetta. Yritys on laittanut jakoon mobiilisovelluksen, jolla voi tarkistaa oman laitteensa haavoittuvuuden.

Blueborne on haavoittuvuus, jonka kautta hyökkääjä voi ottaa laitteen tyäsin haltuunsa. Nimen haitta on saanut siitä, että hyökkäys tapahtuu ilmateitse bluetooth-yhteydellä. Haitan avulla laite voidaan ottaa haltuun ilman, että kaapattava laite paritetaan tai että se on edes bluetoothilla löydettävissä.

Armis Labsn mukaan on jo löytynyt joukko nollapäivähyökkäyksiä jotka todistavat Blueborne-vektorin toimivuuden. Aukon avulla kaappaaja voi ajaa laitteessa etänä koodia ja tehdä ns, Man-in-the-Middle -hyökkäyksen.

Blueborne-haavoittuvuus on korjattu eri alustojen uusimissa päivityksissä. Jos Android-puhelinta ei ole viime aikoina päivitetty, laite voi olla vaarassa. Applen iOS-laitteissa haavoittuvuus koskee kaikkia versioita ennen iOS 10:ä. Sama pätee Windowsiin ja Linuxiin.

Android-laitteensa haavoittuvuuden voi tarkistaa Armis Labsin Blueborne Vulnerability Scnnerilla, joka öytyy Google Playstä.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template