JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Armis Labs paljasti viime viikolla bluetooth-haavoittuuden, joka uhkasi potentiaalisesti jopa 8 miljardia älypuhelinta, tablettia, tietokonetta ja IoT-laitetta. Yritys on laittanut jakoon mobiilisovelluksen, jolla voi tarkistaa oman laitteensa haavoittuvuuden.

Blueborne on haavoittuvuus, jonka kautta hyökkääjä voi ottaa laitteen tyäsin haltuunsa. Nimen haitta on saanut siitä, että hyökkäys tapahtuu ilmateitse bluetooth-yhteydellä. Haitan avulla laite voidaan ottaa haltuun ilman, että kaapattava laite paritetaan tai että se on edes bluetoothilla löydettävissä.

Armis Labsn mukaan on jo löytynyt joukko nollapäivähyökkäyksiä jotka todistavat Blueborne-vektorin toimivuuden. Aukon avulla kaappaaja voi ajaa laitteessa etänä koodia ja tehdä ns, Man-in-the-Middle -hyökkäyksen.

Blueborne-haavoittuvuus on korjattu eri alustojen uusimissa päivityksissä. Jos Android-puhelinta ei ole viime aikoina päivitetty, laite voi olla vaarassa. Applen iOS-laitteissa haavoittuvuus koskee kaikkia versioita ennen iOS 10:ä. Sama pätee Windowsiin ja Linuxiin.

Android-laitteensa haavoittuvuuden voi tarkistaa Armis Labsin Blueborne Vulnerability Scnnerilla, joka öytyy Google Playstä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template