JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Armis Labs paljasti viime viikolla bluetooth-haavoittuuden, joka uhkasi potentiaalisesti jopa 8 miljardia älypuhelinta, tablettia, tietokonetta ja IoT-laitetta. Yritys on laittanut jakoon mobiilisovelluksen, jolla voi tarkistaa oman laitteensa haavoittuvuuden.

Blueborne on haavoittuvuus, jonka kautta hyökkääjä voi ottaa laitteen tyäsin haltuunsa. Nimen haitta on saanut siitä, että hyökkäys tapahtuu ilmateitse bluetooth-yhteydellä. Haitan avulla laite voidaan ottaa haltuun ilman, että kaapattava laite paritetaan tai että se on edes bluetoothilla löydettävissä.

Armis Labsn mukaan on jo löytynyt joukko nollapäivähyökkäyksiä jotka todistavat Blueborne-vektorin toimivuuden. Aukon avulla kaappaaja voi ajaa laitteessa etänä koodia ja tehdä ns, Man-in-the-Middle -hyökkäyksen.

Blueborne-haavoittuvuus on korjattu eri alustojen uusimissa päivityksissä. Jos Android-puhelinta ei ole viime aikoina päivitetty, laite voi olla vaarassa. Applen iOS-laitteissa haavoittuvuus koskee kaikkia versioita ennen iOS 10:ä. Sama pätee Windowsiin ja Linuxiin.

Android-laitteensa haavoittuvuuden voi tarkistaa Armis Labsin Blueborne Vulnerability Scnnerilla, joka öytyy Google Playstä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template