JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-ytimestä on julkaistu version 4.14 ensimmäinen RC-versio (release candidate). Kernelin ensimmäinen versio julkaistiin numerolla 0.01 tasan 26 vuotta sitten. Linus Torvaldsin toimesta molemmat, tottakai.

Torvaldsin mukaan 4.14 näyttää muodostuvan "normaalin" kokoiseksi päivitykseksi. Hän valittelee hieman sitä, että mukaan haluttuun koodiin on ajautunut osia, joita ei sinne olisi pitänyt päästä. Torvalds ei kuitenkaan yksilöi näitä haasteita.

Osa ongelmista liittyy hänen mukaansa muistinhallintaan, jota ollaan viemässä laajemmaksi. Kyse on kernelin ydintoiminnoista, kuten esimerkiksi tuki AMD:n muistinsalaukselle.

Pääosa uutta kerneliä koostuu tuttuun tapaan laiteajurien lisäyksistä, korjauksista ja poistoista.

Ja mitä Torvalds kuuluisassa 0.01-version julkistuksessa ilmoittikaan? Siihen voi tutustua kernel.org-sivuston historiaosuudessa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template