JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-ytimestä on julkaistu version 4.14 ensimmäinen RC-versio (release candidate). Kernelin ensimmäinen versio julkaistiin numerolla 0.01 tasan 26 vuotta sitten. Linus Torvaldsin toimesta molemmat, tottakai.

Torvaldsin mukaan 4.14 näyttää muodostuvan "normaalin" kokoiseksi päivitykseksi. Hän valittelee hieman sitä, että mukaan haluttuun koodiin on ajautunut osia, joita ei sinne olisi pitänyt päästä. Torvalds ei kuitenkaan yksilöi näitä haasteita.

Osa ongelmista liittyy hänen mukaansa muistinhallintaan, jota ollaan viemässä laajemmaksi. Kyse on kernelin ydintoiminnoista, kuten esimerkiksi tuki AMD:n muistinsalaukselle.

Pääosa uutta kerneliä koostuu tuttuun tapaan laiteajurien lisäyksistä, korjauksista ja poistoista.

Ja mitä Torvalds kuuluisassa 0.01-version julkistuksessa ilmoittikaan? Siihen voi tutustua kernel.org-sivuston historiaosuudessa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template