JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

JEDEC-järjestö on saamassa ensi vuonna valmiiksi DRAM-muistien seuraavan version eli DDR5:n. Muisteja kehittävä Rambus kertoo nyt valmistaneensa ensimmäisen toimivan DDR5-tekniikkaa tukevan DIMM-kamman.

Prototyyppi on palvelimiin tarkoitettu puskurimuisti. Rambusin mukaan ensimmäisinä uusia nopeampia DDR5-muisteista tulevat hyödyntämään erilaiset raskasta dataa käsittelevät sovellukset kuten big data -analytiikka ja koneoppimissovellukset.

JEDECin mukaan DDR5-muisti tulee olemaan kaikin tavoin nykyisiä DDR4-muisteja parempi. Muistiväylän kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi, tehonkulutus laskeen ja signaalineheys paranee.

Käytännössä DDR5 nostaa muistin datanopeuden DDR4:n 3,2 gigabitistä ja 25,6 gigatavusta sekunnissa kaksinkertaiseksi eli 6,4 gigabittiin ja 51,2 gigatavuun sekunnissa. Linkin käyttöjännite putoaa samalla 1,2 voltista 1,1 volttiin.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template