JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

JEDEC-järjestö on saamassa ensi vuonna valmiiksi DRAM-muistien seuraavan version eli DDR5:n. Muisteja kehittävä Rambus kertoo nyt valmistaneensa ensimmäisen toimivan DDR5-tekniikkaa tukevan DIMM-kamman.

Prototyyppi on palvelimiin tarkoitettu puskurimuisti. Rambusin mukaan ensimmäisinä uusia nopeampia DDR5-muisteista tulevat hyödyntämään erilaiset raskasta dataa käsittelevät sovellukset kuten big data -analytiikka ja koneoppimissovellukset.

JEDECin mukaan DDR5-muisti tulee olemaan kaikin tavoin nykyisiä DDR4-muisteja parempi. Muistiväylän kapasiteetti kasvaa kaksinkertaiseksi, tehonkulutus laskeen ja signaalineheys paranee.

Käytännössä DDR5 nostaa muistin datanopeuden DDR4:n 3,2 gigabitistä ja 25,6 gigatavusta sekunnissa kaksinkertaiseksi eli 6,4 gigabittiin ja 51,2 gigatavuun sekunnissa. Linkin käyttöjännite putoaa samalla 1,2 voltista 1,1 volttiin.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template