JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

56 x 35 milliä. Beagleboard-sarjan uusi Pocketbeagle ei todellakaan ole koolla pilattu. Se on markkinoiden pienin linuxia käyttävä korttitietokone. Hinnallakaan sitä ei ole pilattu, sillä kortin saa omakseen 25 dollarilla.

Pocketbeagle kisaa tiukkaan suosittujen Raspberry Pi -korttien pienimmän eli W-version kanssa. Sillä ei ole suositumman kumppaninsa tavoin radiomoduulia eli valmista wifi- ja bluetooth-liitäntää. Sen sijaan tarjolla on selvästi enemmän I/O-liitäntöjä, peräti 72 kappaletta, joista valtaosa digitaalisia.

Kortilla pääsee tekemään haluamiaan sovelluksia komentotulkin ja selaimen kautta saavutettavan tekstieditorin voimalla. Tarjolla on useita sovelluskirjastoja ja tutoriaaleja. Periaatteessa linux-osaaminen riittää ja kortilla pääsee nopeasti vauhtiin.

Kortin prosessori on gigahertsin nopeudella jylläävä ARM Cortex-A8, keskusmuistia on 512 megatavua.

Rauta on täysin avointa. Lisätietoja löytyy Beagleboard-sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template