JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

56 x 35 milliä. Beagleboard-sarjan uusi Pocketbeagle ei todellakaan ole koolla pilattu. Se on markkinoiden pienin linuxia käyttävä korttitietokone. Hinnallakaan sitä ei ole pilattu, sillä kortin saa omakseen 25 dollarilla.

Pocketbeagle kisaa tiukkaan suosittujen Raspberry Pi -korttien pienimmän eli W-version kanssa. Sillä ei ole suositumman kumppaninsa tavoin radiomoduulia eli valmista wifi- ja bluetooth-liitäntää. Sen sijaan tarjolla on selvästi enemmän I/O-liitäntöjä, peräti 72 kappaletta, joista valtaosa digitaalisia.

Kortilla pääsee tekemään haluamiaan sovelluksia komentotulkin ja selaimen kautta saavutettavan tekstieditorin voimalla. Tarjolla on useita sovelluskirjastoja ja tutoriaaleja. Periaatteessa linux-osaaminen riittää ja kortilla pääsee nopeasti vauhtiin.

Kortin prosessori on gigahertsin nopeudella jylläävä ARM Cortex-A8, keskusmuistia on 512 megatavua.

Rauta on täysin avointa. Lisätietoja löytyy Beagleboard-sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template