JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

56 x 35 milliä. Beagleboard-sarjan uusi Pocketbeagle ei todellakaan ole koolla pilattu. Se on markkinoiden pienin linuxia käyttävä korttitietokone. Hinnallakaan sitä ei ole pilattu, sillä kortin saa omakseen 25 dollarilla.

Pocketbeagle kisaa tiukkaan suosittujen Raspberry Pi -korttien pienimmän eli W-version kanssa. Sillä ei ole suositumman kumppaninsa tavoin radiomoduulia eli valmista wifi- ja bluetooth-liitäntää. Sen sijaan tarjolla on selvästi enemmän I/O-liitäntöjä, peräti 72 kappaletta, joista valtaosa digitaalisia.

Kortilla pääsee tekemään haluamiaan sovelluksia komentotulkin ja selaimen kautta saavutettavan tekstieditorin voimalla. Tarjolla on useita sovelluskirjastoja ja tutoriaaleja. Periaatteessa linux-osaaminen riittää ja kortilla pääsee nopeasti vauhtiin.

Kortin prosessori on gigahertsin nopeudella jylläävä ARM Cortex-A8, keskusmuistia on 512 megatavua.

Rauta on täysin avointa. Lisätietoja löytyy Beagleboard-sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template