JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaiset odottavat kodin älylaitteilta turvallisuudentunnetta, helpotusta arkeen sekä ajan ja rahan säästöä. Tietoturvakysymykset puolestaan huolestuttavat eniten. Kodin sim-kortilliset ja langattomaan verkkoon liitettävät laitteet ovat silti vielä harvinaisia, selviää Moi Mobiilin teettämässä kyselyssä.

Puhelinoperaattori Moi Mobiilin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät vielä ole innostuneita kodin älylaitteiden laajamittaiseen hankkimisesta. Alle puolet kyselyyn vastanneista uskoo hankkivansa niitä ensimmäisten joukossa tai kun ne yleistyvät suomalaiskodeissa.

Puolet vastaajista kokee kuitenkin, että älylaitteiden käyttö säästäisi aikaa ja helpottaisi arkea. Kyselyssä älylaitteilla ei tarkoitettu älypuhelinta, tablet-tietokonetta tai äly-televisiota.

Kodin turvallisuuteen liittyvät älyratkaisut kiinnostivat vastaajia eniten. Joka kolmas vastanneista oli kiinnostunut internettiin kytkettävästä varashälyttimestä, joka on yhdistetty verkkokameraan. Turvalaitteiden ja älylukkojen lisäksi eniten kiinnostusta herättivät internetiin kytkettävät laitteet ja mittarit, joilla voidaan seurata ja säätää esimerkiksi sähkönkulutusta sekä lämpöä ja ilmastointia.

Älylaitteiden tietoturvakysymykset herättivät selvästi eniten huolta. Vastaajista lähes 60 prosenttia ilmoitti mahdolliset tietoturvaongelmat huonoimmaksi puoleksi. Myös korkea hinta ja pieneksi koettu hyöty katsottiin huonoimmiksi puoliksi. Toisaalta vastaukset osoittavat, että tietoturva-asioista halutaan kuulla lisää.

Kyselytutkimuksen Moille on toteuttanut YouGov Finland. Tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla YouGovin Suomen kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu noin 20000 suomalaista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template