JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaiset odottavat kodin älylaitteilta turvallisuudentunnetta, helpotusta arkeen sekä ajan ja rahan säästöä. Tietoturvakysymykset puolestaan huolestuttavat eniten. Kodin sim-kortilliset ja langattomaan verkkoon liitettävät laitteet ovat silti vielä harvinaisia, selviää Moi Mobiilin teettämässä kyselyssä.

Puhelinoperaattori Moi Mobiilin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät vielä ole innostuneita kodin älylaitteiden laajamittaiseen hankkimisesta. Alle puolet kyselyyn vastanneista uskoo hankkivansa niitä ensimmäisten joukossa tai kun ne yleistyvät suomalaiskodeissa.

Puolet vastaajista kokee kuitenkin, että älylaitteiden käyttö säästäisi aikaa ja helpottaisi arkea. Kyselyssä älylaitteilla ei tarkoitettu älypuhelinta, tablet-tietokonetta tai äly-televisiota.

Kodin turvallisuuteen liittyvät älyratkaisut kiinnostivat vastaajia eniten. Joka kolmas vastanneista oli kiinnostunut internettiin kytkettävästä varashälyttimestä, joka on yhdistetty verkkokameraan. Turvalaitteiden ja älylukkojen lisäksi eniten kiinnostusta herättivät internetiin kytkettävät laitteet ja mittarit, joilla voidaan seurata ja säätää esimerkiksi sähkönkulutusta sekä lämpöä ja ilmastointia.

Älylaitteiden tietoturvakysymykset herättivät selvästi eniten huolta. Vastaajista lähes 60 prosenttia ilmoitti mahdolliset tietoturvaongelmat huonoimmaksi puoleksi. Myös korkea hinta ja pieneksi koettu hyöty katsottiin huonoimmiksi puoliksi. Toisaalta vastaukset osoittavat, että tietoturva-asioista halutaan kuulla lisää.

Kyselytutkimuksen Moille on toteuttanut YouGov Finland. Tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla YouGovin Suomen kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu noin 20000 suomalaista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template