JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaiset odottavat kodin älylaitteilta turvallisuudentunnetta, helpotusta arkeen sekä ajan ja rahan säästöä. Tietoturvakysymykset puolestaan huolestuttavat eniten. Kodin sim-kortilliset ja langattomaan verkkoon liitettävät laitteet ovat silti vielä harvinaisia, selviää Moi Mobiilin teettämässä kyselyssä.

Puhelinoperaattori Moi Mobiilin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät vielä ole innostuneita kodin älylaitteiden laajamittaiseen hankkimisesta. Alle puolet kyselyyn vastanneista uskoo hankkivansa niitä ensimmäisten joukossa tai kun ne yleistyvät suomalaiskodeissa.

Puolet vastaajista kokee kuitenkin, että älylaitteiden käyttö säästäisi aikaa ja helpottaisi arkea. Kyselyssä älylaitteilla ei tarkoitettu älypuhelinta, tablet-tietokonetta tai äly-televisiota.

Kodin turvallisuuteen liittyvät älyratkaisut kiinnostivat vastaajia eniten. Joka kolmas vastanneista oli kiinnostunut internettiin kytkettävästä varashälyttimestä, joka on yhdistetty verkkokameraan. Turvalaitteiden ja älylukkojen lisäksi eniten kiinnostusta herättivät internetiin kytkettävät laitteet ja mittarit, joilla voidaan seurata ja säätää esimerkiksi sähkönkulutusta sekä lämpöä ja ilmastointia.

Älylaitteiden tietoturvakysymykset herättivät selvästi eniten huolta. Vastaajista lähes 60 prosenttia ilmoitti mahdolliset tietoturvaongelmat huonoimmaksi puoleksi. Myös korkea hinta ja pieneksi koettu hyöty katsottiin huonoimmiksi puoliksi. Toisaalta vastaukset osoittavat, että tietoturva-asioista halutaan kuulla lisää.

Kyselytutkimuksen Moille on toteuttanut YouGov Finland. Tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla YouGovin Suomen kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu noin 20000 suomalaista.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template