JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaiset odottavat kodin älylaitteilta turvallisuudentunnetta, helpotusta arkeen sekä ajan ja rahan säästöä. Tietoturvakysymykset puolestaan huolestuttavat eniten. Kodin sim-kortilliset ja langattomaan verkkoon liitettävät laitteet ovat silti vielä harvinaisia, selviää Moi Mobiilin teettämässä kyselyssä.

Puhelinoperaattori Moi Mobiilin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät vielä ole innostuneita kodin älylaitteiden laajamittaiseen hankkimisesta. Alle puolet kyselyyn vastanneista uskoo hankkivansa niitä ensimmäisten joukossa tai kun ne yleistyvät suomalaiskodeissa.

Puolet vastaajista kokee kuitenkin, että älylaitteiden käyttö säästäisi aikaa ja helpottaisi arkea. Kyselyssä älylaitteilla ei tarkoitettu älypuhelinta, tablet-tietokonetta tai äly-televisiota.

Kodin turvallisuuteen liittyvät älyratkaisut kiinnostivat vastaajia eniten. Joka kolmas vastanneista oli kiinnostunut internettiin kytkettävästä varashälyttimestä, joka on yhdistetty verkkokameraan. Turvalaitteiden ja älylukkojen lisäksi eniten kiinnostusta herättivät internetiin kytkettävät laitteet ja mittarit, joilla voidaan seurata ja säätää esimerkiksi sähkönkulutusta sekä lämpöä ja ilmastointia.

Älylaitteiden tietoturvakysymykset herättivät selvästi eniten huolta. Vastaajista lähes 60 prosenttia ilmoitti mahdolliset tietoturvaongelmat huonoimmaksi puoleksi. Myös korkea hinta ja pieneksi koettu hyöty katsottiin huonoimmiksi puoliksi. Toisaalta vastaukset osoittavat, että tietoturva-asioista halutaan kuulla lisää.

Kyselytutkimuksen Moille on toteuttanut YouGov Finland. Tiedot kerättiin syyskuun ensimmäisellä viikolla YouGovin Suomen kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu noin 20000 suomalaista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template