JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulevaisuuden lukko on lähinnä digitaalinen palvelu, jossa lukon ja avaimen väinen kommunikaatio tuottaa suurimman mahdollisuuden turvallisuuden, visioi Abloy. Kehitystä vauhdittaakseen yhtiö esitteli eilen sekä uuden Abloy Pulse -lukitusjärjestelmän että oman Abloy OS -käyttöjärjestelmän.

Abloyn mukaan Pulse lisää asumisturvallisuutta ja mahdollistaa helpon ja joustavan hallinnoinnin pilvipalvelun kautta. Pulse koostuu ohjelmoitavista avaimista ja lukoista sekä pilvipohjaisesta hallinnointiohjelmistosta, jolloin sitä voidaan käyttää selaimen kautta niin älypuhelimella, tabletilla kuin tietokoneella.

Järjestelmä koostuu ohjelmoitavasta lukosta, oman energiansa keräävästä avaimesta, sekä Abloyn Accentra-pilvipalvelusta. Avainten käyttöönotto tapahtuu tietokoneella, jossa avain ohjelmoidaan nopeasti.

Myös vanha lukko voidaan päivittää Pulse-lukoksi, kunhan lukkopesä vaihdetaan uuteen. Tätä ei enää kutsuta pesäksi, vaan lukituksen ytimeksi. Kulkuoikeuksia pilvessä voidaan hallita mistä ja milloin tahansa ei laitteilla.

Abloy Pulse ja Abloy OS ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten satavuotias yritys keksii itsensä uudelleen. Avain ja lukko eivät ole enää vain mekaanisesti kestäviä kulunestäjiä, vaan avaimesta on tullut digitaalinen kulunsallija ja -seuraaja.

Kehitykselle on tietysti monenlaisia seurauksia. Toisaalta tiirikalle varustettu varas muuttuu aika pitkälle työttömäksi, ja tilalle tulevat avaimia pilvipalveluista kaappaavat digitaaliset vorot. Toisaalta jatkuva kulkuseuranta kerää meistä yhä seikkaperäisempää tietoa, joka pitää entistä varmemmin suojata pilveen.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template