JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulevaisuuden lukko on lähinnä digitaalinen palvelu, jossa lukon ja avaimen väinen kommunikaatio tuottaa suurimman mahdollisuuden turvallisuuden, visioi Abloy. Kehitystä vauhdittaakseen yhtiö esitteli eilen sekä uuden Abloy Pulse -lukitusjärjestelmän että oman Abloy OS -käyttöjärjestelmän.

Abloyn mukaan Pulse lisää asumisturvallisuutta ja mahdollistaa helpon ja joustavan hallinnoinnin pilvipalvelun kautta. Pulse koostuu ohjelmoitavista avaimista ja lukoista sekä pilvipohjaisesta hallinnointiohjelmistosta, jolloin sitä voidaan käyttää selaimen kautta niin älypuhelimella, tabletilla kuin tietokoneella.

Järjestelmä koostuu ohjelmoitavasta lukosta, oman energiansa keräävästä avaimesta, sekä Abloyn Accentra-pilvipalvelusta. Avainten käyttöönotto tapahtuu tietokoneella, jossa avain ohjelmoidaan nopeasti.

Myös vanha lukko voidaan päivittää Pulse-lukoksi, kunhan lukkopesä vaihdetaan uuteen. Tätä ei enää kutsuta pesäksi, vaan lukituksen ytimeksi. Kulkuoikeuksia pilvessä voidaan hallita mistä ja milloin tahansa ei laitteilla.

Abloy Pulse ja Abloy OS ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten satavuotias yritys keksii itsensä uudelleen. Avain ja lukko eivät ole enää vain mekaanisesti kestäviä kulunestäjiä, vaan avaimesta on tullut digitaalinen kulunsallija ja -seuraaja.

Kehitykselle on tietysti monenlaisia seurauksia. Toisaalta tiirikalle varustettu varas muuttuu aika pitkälle työttömäksi, ja tilalle tulevat avaimia pilvipalveluista kaappaavat digitaaliset vorot. Toisaalta jatkuva kulkuseuranta kerää meistä yhä seikkaperäisempää tietoa, joka pitää entistä varmemmin suojata pilveen.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template