JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulevaisuuden lukko on lähinnä digitaalinen palvelu, jossa lukon ja avaimen väinen kommunikaatio tuottaa suurimman mahdollisuuden turvallisuuden, visioi Abloy. Kehitystä vauhdittaakseen yhtiö esitteli eilen sekä uuden Abloy Pulse -lukitusjärjestelmän että oman Abloy OS -käyttöjärjestelmän.

Abloyn mukaan Pulse lisää asumisturvallisuutta ja mahdollistaa helpon ja joustavan hallinnoinnin pilvipalvelun kautta. Pulse koostuu ohjelmoitavista avaimista ja lukoista sekä pilvipohjaisesta hallinnointiohjelmistosta, jolloin sitä voidaan käyttää selaimen kautta niin älypuhelimella, tabletilla kuin tietokoneella.

Järjestelmä koostuu ohjelmoitavasta lukosta, oman energiansa keräävästä avaimesta, sekä Abloyn Accentra-pilvipalvelusta. Avainten käyttöönotto tapahtuu tietokoneella, jossa avain ohjelmoidaan nopeasti.

Myös vanha lukko voidaan päivittää Pulse-lukoksi, kunhan lukkopesä vaihdetaan uuteen. Tätä ei enää kutsuta pesäksi, vaan lukituksen ytimeksi. Kulkuoikeuksia pilvessä voidaan hallita mistä ja milloin tahansa ei laitteilla.

Abloy Pulse ja Abloy OS ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten satavuotias yritys keksii itsensä uudelleen. Avain ja lukko eivät ole enää vain mekaanisesti kestäviä kulunestäjiä, vaan avaimesta on tullut digitaalinen kulunsallija ja -seuraaja.

Kehitykselle on tietysti monenlaisia seurauksia. Toisaalta tiirikalle varustettu varas muuttuu aika pitkälle työttömäksi, ja tilalle tulevat avaimia pilvipalveluista kaappaavat digitaaliset vorot. Toisaalta jatkuva kulkuseuranta kerää meistä yhä seikkaperäisempää tietoa, joka pitää entistä varmemmin suojata pilveen.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template