JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulevaisuuden lukko on lähinnä digitaalinen palvelu, jossa lukon ja avaimen väinen kommunikaatio tuottaa suurimman mahdollisuuden turvallisuuden, visioi Abloy. Kehitystä vauhdittaakseen yhtiö esitteli eilen sekä uuden Abloy Pulse -lukitusjärjestelmän että oman Abloy OS -käyttöjärjestelmän.

Abloyn mukaan Pulse lisää asumisturvallisuutta ja mahdollistaa helpon ja joustavan hallinnoinnin pilvipalvelun kautta. Pulse koostuu ohjelmoitavista avaimista ja lukoista sekä pilvipohjaisesta hallinnointiohjelmistosta, jolloin sitä voidaan käyttää selaimen kautta niin älypuhelimella, tabletilla kuin tietokoneella.

Järjestelmä koostuu ohjelmoitavasta lukosta, oman energiansa keräävästä avaimesta, sekä Abloyn Accentra-pilvipalvelusta. Avainten käyttöönotto tapahtuu tietokoneella, jossa avain ohjelmoidaan nopeasti.

Myös vanha lukko voidaan päivittää Pulse-lukoksi, kunhan lukkopesä vaihdetaan uuteen. Tätä ei enää kutsuta pesäksi, vaan lukituksen ytimeksi. Kulkuoikeuksia pilvessä voidaan hallita mistä ja milloin tahansa ei laitteilla.

Abloy Pulse ja Abloy OS ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten satavuotias yritys keksii itsensä uudelleen. Avain ja lukko eivät ole enää vain mekaanisesti kestäviä kulunestäjiä, vaan avaimesta on tullut digitaalinen kulunsallija ja -seuraaja.

Kehitykselle on tietysti monenlaisia seurauksia. Toisaalta tiirikalle varustettu varas muuttuu aika pitkälle työttömäksi, ja tilalle tulevat avaimia pilvipalveluista kaappaavat digitaaliset vorot. Toisaalta jatkuva kulkuseuranta kerää meistä yhä seikkaperäisempää tietoa, joka pitää entistä varmemmin suojata pilveen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template