JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiayritykset kiistelevät patenttien omistuksesta jatkuvasti. Applenkin postiluukkuun kilahtaa uusi syyte vähintään kerran kuussa, mutta nyt cupertinolaisyritys on saanut syytteen erikoiselta taholta. Kolmen intiaaniheimon muodostama yhteenliittymä on vastapuolella jutussa, jossa kiistellään iPad 4 -tabletissa käytetystä tekniikasta.

Omituisesta käänteestä raportoi Arstechnica. Kaikki alkoi "normaalisti" maaliskuussa, kun Prowire LLC -niminen yritys nosti Delawaren oikeudessa syyteen Applea vastaan. Syytteen mukaan iPad 4 rikkoo sen omistamaa patenttia numero 6137390 vastaan.

Normaalin käytännön mukaisesti Apple pyysi oikeutta siirtämään asian käsittelyn Kaliforniaan. Uusi käänne saatiin elokuussa, kun Prowiren patentti oli siirtynyt pohjois-dakotalaisen MEC Resources -yrityksen nimiin. Yrityksen oistaa kolme intiaaniheimoa (Mandan, Hidatsa ja Arikara), jotka tunnetaan myös "kolmena yhdistyneenä valtiona".

MEC sanoo nyt, että koska sen omistaa juridisesti valtio, patentin voimassaoloa ei saa tutkia normaalin IPR-käytännön mukaisesti. Perustuslain vanhan 11. Lisäyksen mukaisesti valtioita koskee "suvereniteetti-immuniteetti".

Oikeasti kyse on siitä, että oikeus ei nyt pääse tutkimaan Prowiren alun perin omistaman patentin oikeellisuutta. MEC Resources varmaan suostuu siihen, että patentin pätevyys tutkitaan, mutta se varmaan maksaa Applelle rahaa.

Tässä on olemassa riski, että intiaanivaltioista muodostuu uudenlainen patenttitrollien luokka. Tällainen lain porsaanreikä on tietysti ikävä ongelma kaikille teknologiayrityksille.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template