JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiayritykset kiistelevät patenttien omistuksesta jatkuvasti. Applenkin postiluukkuun kilahtaa uusi syyte vähintään kerran kuussa, mutta nyt cupertinolaisyritys on saanut syytteen erikoiselta taholta. Kolmen intiaaniheimon muodostama yhteenliittymä on vastapuolella jutussa, jossa kiistellään iPad 4 -tabletissa käytetystä tekniikasta.

Omituisesta käänteestä raportoi Arstechnica. Kaikki alkoi "normaalisti" maaliskuussa, kun Prowire LLC -niminen yritys nosti Delawaren oikeudessa syyteen Applea vastaan. Syytteen mukaan iPad 4 rikkoo sen omistamaa patenttia numero 6137390 vastaan.

Normaalin käytännön mukaisesti Apple pyysi oikeutta siirtämään asian käsittelyn Kaliforniaan. Uusi käänne saatiin elokuussa, kun Prowiren patentti oli siirtynyt pohjois-dakotalaisen MEC Resources -yrityksen nimiin. Yrityksen oistaa kolme intiaaniheimoa (Mandan, Hidatsa ja Arikara), jotka tunnetaan myös "kolmena yhdistyneenä valtiona".

MEC sanoo nyt, että koska sen omistaa juridisesti valtio, patentin voimassaoloa ei saa tutkia normaalin IPR-käytännön mukaisesti. Perustuslain vanhan 11. Lisäyksen mukaisesti valtioita koskee "suvereniteetti-immuniteetti".

Oikeasti kyse on siitä, että oikeus ei nyt pääse tutkimaan Prowiren alun perin omistaman patentin oikeellisuutta. MEC Resources varmaan suostuu siihen, että patentin pätevyys tutkitaan, mutta se varmaan maksaa Applelle rahaa.

Tässä on olemassa riski, että intiaanivaltioista muodostuu uudenlainen patenttitrollien luokka. Tällainen lain porsaanreikä on tietysti ikävä ongelma kaikille teknologiayrityksille.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template