JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiayritykset kiistelevät patenttien omistuksesta jatkuvasti. Applenkin postiluukkuun kilahtaa uusi syyte vähintään kerran kuussa, mutta nyt cupertinolaisyritys on saanut syytteen erikoiselta taholta. Kolmen intiaaniheimon muodostama yhteenliittymä on vastapuolella jutussa, jossa kiistellään iPad 4 -tabletissa käytetystä tekniikasta.

Omituisesta käänteestä raportoi Arstechnica. Kaikki alkoi "normaalisti" maaliskuussa, kun Prowire LLC -niminen yritys nosti Delawaren oikeudessa syyteen Applea vastaan. Syytteen mukaan iPad 4 rikkoo sen omistamaa patenttia numero 6137390 vastaan.

Normaalin käytännön mukaisesti Apple pyysi oikeutta siirtämään asian käsittelyn Kaliforniaan. Uusi käänne saatiin elokuussa, kun Prowiren patentti oli siirtynyt pohjois-dakotalaisen MEC Resources -yrityksen nimiin. Yrityksen oistaa kolme intiaaniheimoa (Mandan, Hidatsa ja Arikara), jotka tunnetaan myös "kolmena yhdistyneenä valtiona".

MEC sanoo nyt, että koska sen omistaa juridisesti valtio, patentin voimassaoloa ei saa tutkia normaalin IPR-käytännön mukaisesti. Perustuslain vanhan 11. Lisäyksen mukaisesti valtioita koskee "suvereniteetti-immuniteetti".

Oikeasti kyse on siitä, että oikeus ei nyt pääse tutkimaan Prowiren alun perin omistaman patentin oikeellisuutta. MEC Resources varmaan suostuu siihen, että patentin pätevyys tutkitaan, mutta se varmaan maksaa Applelle rahaa.

Tässä on olemassa riski, että intiaanivaltioista muodostuu uudenlainen patenttitrollien luokka. Tällainen lain porsaanreikä on tietysti ikävä ongelma kaikille teknologiayrityksille.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template