JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologiayritykset kiistelevät patenttien omistuksesta jatkuvasti. Applenkin postiluukkuun kilahtaa uusi syyte vähintään kerran kuussa, mutta nyt cupertinolaisyritys on saanut syytteen erikoiselta taholta. Kolmen intiaaniheimon muodostama yhteenliittymä on vastapuolella jutussa, jossa kiistellään iPad 4 -tabletissa käytetystä tekniikasta.

Omituisesta käänteestä raportoi Arstechnica. Kaikki alkoi "normaalisti" maaliskuussa, kun Prowire LLC -niminen yritys nosti Delawaren oikeudessa syyteen Applea vastaan. Syytteen mukaan iPad 4 rikkoo sen omistamaa patenttia numero 6137390 vastaan.

Normaalin käytännön mukaisesti Apple pyysi oikeutta siirtämään asian käsittelyn Kaliforniaan. Uusi käänne saatiin elokuussa, kun Prowiren patentti oli siirtynyt pohjois-dakotalaisen MEC Resources -yrityksen nimiin. Yrityksen oistaa kolme intiaaniheimoa (Mandan, Hidatsa ja Arikara), jotka tunnetaan myös "kolmena yhdistyneenä valtiona".

MEC sanoo nyt, että koska sen omistaa juridisesti valtio, patentin voimassaoloa ei saa tutkia normaalin IPR-käytännön mukaisesti. Perustuslain vanhan 11. Lisäyksen mukaisesti valtioita koskee "suvereniteetti-immuniteetti".

Oikeasti kyse on siitä, että oikeus ei nyt pääse tutkimaan Prowiren alun perin omistaman patentin oikeellisuutta. MEC Resources varmaan suostuu siihen, että patentin pätevyys tutkitaan, mutta se varmaan maksaa Applelle rahaa.

Tässä on olemassa riski, että intiaanivaltioista muodostuu uudenlainen patenttitrollien luokka. Tällainen lain porsaanreikä on tietysti ikävä ongelma kaikille teknologiayrityksille.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template