JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

CMOS-prosessissa valmistetut kuvakennot ottavat vauhdilla kiinni CCD-kennoja. Itävaltalaisen ams:n nykyään omistama CMOSIS on valmistanut ensimmäisen CMOS-pohjaisen globaalilla sulkimella varustetun 48 megapikselin kennon.

Globaali suljin tarkoittaa sitä, että kaikki kennot pikselit valottuvat kerralla. Tyypillisesti tällaisia kennoja käytetään erittäin kalliissa kuvantamislaitteissa, joissa vaaditaan resoluution lisäksi liikkuvien objektien kuvaamista ilman vääristymistä.

Sovelluskohteet tällaisille kennoille löytyvät elokuvakameroista ja erilaisista teollisuuden kuvantamisratkaisuista. CMV50000-kenno on 35-millinen ja se erottelee 7920 x 6002 pistettä. Resoluutio riittää siis 8K-tasoiseen videokuvaan.

12-bittisiä pikseleitä kenno vangitsee 30 ruudun sekuntinopeudella. 4K-moodissa nopeus kasvaa 60 ruutuun sekunnissa. Näin nopea valotus sopii esimerkiksi erittäin vaativaan optiseen tarkistukseen.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template