JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tarvitseeko moottoripyörällä navigaattoria? En ollut itse aiemmin sellaista kokeillut, mutta loppukesän ajan sain testata TomTomin Rider 410 -laitetta. Kyse oli Great Rides -versiosta, johon on ennakkoon asennettu myös muutamia suomalaisia "upeita reittejä".

Ensin hyvät puolet. Rider 410 on navigaattorina tuttua TomTom-laatua. Paikannus on erittäin tarkkaa ja elinikäiset päivitykset takaavat, että kaikki reitit löytyvät. Päivitys on tehty helpoksi MyDrive Connect -softan avulla.

Moottoripyöräspesifiksi Rider 410:n tekee se, että se on vesitiivis ja näytön naputtelu onnistuu myös ajohanskat kädessä. Tämä toimi erittäin hyvin. Tietenkään navigaattoria ei saa naputella ajaessaan, mutta helpottaa se silti, kun hanskoja ei tarvitse riisua.

Laitteen voi myös liittää bluetoothin avulla älypuhelimeen ja kypärän audiojärjestelmään, jos sellaisen omistaa. Itselläni kypärä on vähemmän hightech-mallinen ja ajaessa puhelin menee yleensä muutenkin "Älä missään tapauksessa häiritse" -asentoon. Mutta Rider 410 löytää kyllä bluetooth-laitteet, joten toiminee myös näin.

Laitteen saa liitettyä pyörän sähköjärjestelmään paketissa mukana tulevalla piuhalla. Virran saa varastettua lähes mistä tahansa, kunhan se on virta-avaimen takaa, mutta jos sähköliitännän kanssa on epävarma, kannattaa antaa tehtävä jollekin toiselle. Toisaalta akun luvataan riittävän kuuden tunnin navigointiin, eikä aikaraja tullut ainakaan itsellä kertaakaan edes lähelle.

Navigaattorin saa ohjaustankoon kiinni erittäin tukevasti ja se toimii niin pysty- kuin vaakasuunnassa. Suuntaa on myös helppo vaihtaa, jos maku muuttuu.

Huonot puolet? No onhan Rider 410 aika kallis navigaattori. Hyviä saa halvemmallakin. Myös nämä "upeat reitit" hieman mietityttävät. Onkohan ne ajettu läpi? Vastaako "upeus" omaa ajatusta siitä, mikä on makea ja rentouttava reitti? Tähän ei osaa oikein vastata. Jos 400 euron hintalappu ei haittaa, Rider 410 on hyvä valinta.

Lisätietoja TomTomilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template