JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tarvitseeko moottoripyörällä navigaattoria? En ollut itse aiemmin sellaista kokeillut, mutta loppukesän ajan sain testata TomTomin Rider 410 -laitetta. Kyse oli Great Rides -versiosta, johon on ennakkoon asennettu myös muutamia suomalaisia "upeita reittejä".

Ensin hyvät puolet. Rider 410 on navigaattorina tuttua TomTom-laatua. Paikannus on erittäin tarkkaa ja elinikäiset päivitykset takaavat, että kaikki reitit löytyvät. Päivitys on tehty helpoksi MyDrive Connect -softan avulla.

Moottoripyöräspesifiksi Rider 410:n tekee se, että se on vesitiivis ja näytön naputtelu onnistuu myös ajohanskat kädessä. Tämä toimi erittäin hyvin. Tietenkään navigaattoria ei saa naputella ajaessaan, mutta helpottaa se silti, kun hanskoja ei tarvitse riisua.

Laitteen voi myös liittää bluetoothin avulla älypuhelimeen ja kypärän audiojärjestelmään, jos sellaisen omistaa. Itselläni kypärä on vähemmän hightech-mallinen ja ajaessa puhelin menee yleensä muutenkin "Älä missään tapauksessa häiritse" -asentoon. Mutta Rider 410 löytää kyllä bluetooth-laitteet, joten toiminee myös näin.

Laitteen saa liitettyä pyörän sähköjärjestelmään paketissa mukana tulevalla piuhalla. Virran saa varastettua lähes mistä tahansa, kunhan se on virta-avaimen takaa, mutta jos sähköliitännän kanssa on epävarma, kannattaa antaa tehtävä jollekin toiselle. Toisaalta akun luvataan riittävän kuuden tunnin navigointiin, eikä aikaraja tullut ainakaan itsellä kertaakaan edes lähelle.

Navigaattorin saa ohjaustankoon kiinni erittäin tukevasti ja se toimii niin pysty- kuin vaakasuunnassa. Suuntaa on myös helppo vaihtaa, jos maku muuttuu.

Huonot puolet? No onhan Rider 410 aika kallis navigaattori. Hyviä saa halvemmallakin. Myös nämä "upeat reitit" hieman mietityttävät. Onkohan ne ajettu läpi? Vastaako "upeus" omaa ajatusta siitä, mikä on makea ja rentouttava reitti? Tähän ei osaa oikein vastata. Jos 400 euron hintalappu ei haittaa, Rider 410 on hyvä valinta.

Lisätietoja TomTomilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template