JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli uusimpien iPhone 8 -mallien myötä mullistavan pikalatauksen, joka on ollut Android- ja Windows-puolella käytössä jo pitkän aikaa. Appleinsider on tehnyt mielenkiintoisen testin ja katsonut, miten iPhonen pikalataus vertautuu laitteen langattomaan lataamiseen ja myyntipakkauksen mukana tulevaan peruslaturiin.

iPhone 8:n mukana tulee vain 5 watin peruslaturi. Jos haluaa käyttää USB-PD-määrityksiä (Power Delivery) hyödyntävää pikalatausta, pitää hommata sovitin USB-C-liitännän ja iPhonen Lightning-liitännän väliin. Tällaisella kaapelilla iPhonen voi liittää Applen 29, 61 tai 87 watin USB-C-latureihin.

Appleinsiderin testissä oli lisäksi mukana Belkinin langaton latausalusta, jota Apple markkinoi. Sen teho on 7,5 wattia. Lisäksi latausnopeutta testattiin uusimpien iPad Pro -mallien mukana tulevalla 12 watin laturilla.

Tulokset ovat varsin odotettuja. USB-PD-lataus 29 watin laturilla on selvästi nopein. 30 minuutissa pikalataus täyttää iPhone 8:n akun 52-prosenttisesta, eli Applen lupaus jopa hieman ylittyy.

Samana aikana iPadin laturi täyttää akun 36-prosenttisesti. Belkinin langaton lataus näyttää puolen tunnun jälkeen 20 prosentin varaustilaa, samoin myyntipakkauksen 5W-peruslaturi.

Tunnin lataamisen jälkeen 28 watin pikalataus näyttää 80 prosentin varausta, joten tehonhallinta selvästi laskee tehoa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Peruslaturilla varaus kaksinkertaistui 40 prosenttiin.

Appleinsiderin mukaan uudet iPhonet lataavat 10 prosenttia lisää akkutehoa jokaisen vartin aikana. Langaton lataaminen yltää samaan. Tuomio on joka tapauksessa se, että Applen iPhone 8 -mallien mukana myytävä peruslaturi on erittäin hidas. Android-puolella laturi tukee aina pikalatausta, jos laite sitä vain tukee.

Lue lisää: Appleinsider

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template