JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli uusimpien iPhone 8 -mallien myötä mullistavan pikalatauksen, joka on ollut Android- ja Windows-puolella käytössä jo pitkän aikaa. Appleinsider on tehnyt mielenkiintoisen testin ja katsonut, miten iPhonen pikalataus vertautuu laitteen langattomaan lataamiseen ja myyntipakkauksen mukana tulevaan peruslaturiin.

iPhone 8:n mukana tulee vain 5 watin peruslaturi. Jos haluaa käyttää USB-PD-määrityksiä (Power Delivery) hyödyntävää pikalatausta, pitää hommata sovitin USB-C-liitännän ja iPhonen Lightning-liitännän väliin. Tällaisella kaapelilla iPhonen voi liittää Applen 29, 61 tai 87 watin USB-C-latureihin.

Appleinsiderin testissä oli lisäksi mukana Belkinin langaton latausalusta, jota Apple markkinoi. Sen teho on 7,5 wattia. Lisäksi latausnopeutta testattiin uusimpien iPad Pro -mallien mukana tulevalla 12 watin laturilla.

Tulokset ovat varsin odotettuja. USB-PD-lataus 29 watin laturilla on selvästi nopein. 30 minuutissa pikalataus täyttää iPhone 8:n akun 52-prosenttisesta, eli Applen lupaus jopa hieman ylittyy.

Samana aikana iPadin laturi täyttää akun 36-prosenttisesti. Belkinin langaton lataus näyttää puolen tunnun jälkeen 20 prosentin varaustilaa, samoin myyntipakkauksen 5W-peruslaturi.

Tunnin lataamisen jälkeen 28 watin pikalataus näyttää 80 prosentin varausta, joten tehonhallinta selvästi laskee tehoa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Peruslaturilla varaus kaksinkertaistui 40 prosenttiin.

Appleinsiderin mukaan uudet iPhonet lataavat 10 prosenttia lisää akkutehoa jokaisen vartin aikana. Langaton lataaminen yltää samaan. Tuomio on joka tapauksessa se, että Applen iPhone 8 -mallien mukana myytävä peruslaturi on erittäin hidas. Android-puolella laturi tukee aina pikalatausta, jos laite sitä vain tukee.

Lue lisää: Appleinsider

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template