JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli uusimpien iPhone 8 -mallien myötä mullistavan pikalatauksen, joka on ollut Android- ja Windows-puolella käytössä jo pitkän aikaa. Appleinsider on tehnyt mielenkiintoisen testin ja katsonut, miten iPhonen pikalataus vertautuu laitteen langattomaan lataamiseen ja myyntipakkauksen mukana tulevaan peruslaturiin.

iPhone 8:n mukana tulee vain 5 watin peruslaturi. Jos haluaa käyttää USB-PD-määrityksiä (Power Delivery) hyödyntävää pikalatausta, pitää hommata sovitin USB-C-liitännän ja iPhonen Lightning-liitännän väliin. Tällaisella kaapelilla iPhonen voi liittää Applen 29, 61 tai 87 watin USB-C-latureihin.

Appleinsiderin testissä oli lisäksi mukana Belkinin langaton latausalusta, jota Apple markkinoi. Sen teho on 7,5 wattia. Lisäksi latausnopeutta testattiin uusimpien iPad Pro -mallien mukana tulevalla 12 watin laturilla.

Tulokset ovat varsin odotettuja. USB-PD-lataus 29 watin laturilla on selvästi nopein. 30 minuutissa pikalataus täyttää iPhone 8:n akun 52-prosenttisesta, eli Applen lupaus jopa hieman ylittyy.

Samana aikana iPadin laturi täyttää akun 36-prosenttisesti. Belkinin langaton lataus näyttää puolen tunnun jälkeen 20 prosentin varaustilaa, samoin myyntipakkauksen 5W-peruslaturi.

Tunnin lataamisen jälkeen 28 watin pikalataus näyttää 80 prosentin varausta, joten tehonhallinta selvästi laskee tehoa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Peruslaturilla varaus kaksinkertaistui 40 prosenttiin.

Appleinsiderin mukaan uudet iPhonet lataavat 10 prosenttia lisää akkutehoa jokaisen vartin aikana. Langaton lataaminen yltää samaan. Tuomio on joka tapauksessa se, että Applen iPhone 8 -mallien mukana myytävä peruslaturi on erittäin hidas. Android-puolella laturi tukee aina pikalatausta, jos laite sitä vain tukee.

Lue lisää: Appleinsider

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template