JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli uusimpien iPhone 8 -mallien myötä mullistavan pikalatauksen, joka on ollut Android- ja Windows-puolella käytössä jo pitkän aikaa. Appleinsider on tehnyt mielenkiintoisen testin ja katsonut, miten iPhonen pikalataus vertautuu laitteen langattomaan lataamiseen ja myyntipakkauksen mukana tulevaan peruslaturiin.

iPhone 8:n mukana tulee vain 5 watin peruslaturi. Jos haluaa käyttää USB-PD-määrityksiä (Power Delivery) hyödyntävää pikalatausta, pitää hommata sovitin USB-C-liitännän ja iPhonen Lightning-liitännän väliin. Tällaisella kaapelilla iPhonen voi liittää Applen 29, 61 tai 87 watin USB-C-latureihin.

Appleinsiderin testissä oli lisäksi mukana Belkinin langaton latausalusta, jota Apple markkinoi. Sen teho on 7,5 wattia. Lisäksi latausnopeutta testattiin uusimpien iPad Pro -mallien mukana tulevalla 12 watin laturilla.

Tulokset ovat varsin odotettuja. USB-PD-lataus 29 watin laturilla on selvästi nopein. 30 minuutissa pikalataus täyttää iPhone 8:n akun 52-prosenttisesta, eli Applen lupaus jopa hieman ylittyy.

Samana aikana iPadin laturi täyttää akun 36-prosenttisesti. Belkinin langaton lataus näyttää puolen tunnun jälkeen 20 prosentin varaustilaa, samoin myyntipakkauksen 5W-peruslaturi.

Tunnin lataamisen jälkeen 28 watin pikalataus näyttää 80 prosentin varausta, joten tehonhallinta selvästi laskee tehoa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Peruslaturilla varaus kaksinkertaistui 40 prosenttiin.

Appleinsiderin mukaan uudet iPhonet lataavat 10 prosenttia lisää akkutehoa jokaisen vartin aikana. Langaton lataaminen yltää samaan. Tuomio on joka tapauksessa se, että Applen iPhone 8 -mallien mukana myytävä peruslaturi on erittäin hidas. Android-puolella laturi tukee aina pikalatausta, jos laite sitä vain tukee.

Lue lisää: Appleinsider

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template