JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhä useammassa kannettavassa tietokoneessa käytetään kosketusnäyttöä, koska Windows 10 tukee sitä. HP on nyt esitellyt toisen polven Spectre 13 -läppärit, joihin kuuluu maailman ohuin kosketusnäytöllinen kannettava tietokone.

Kosketus vaatii sen verran elektroniikkaa, ettei kosketusnäytöllinen kone voi olla maailman ohuin. HP on silti saanut Spectre 13 -läppärinsä vain 10,4 millin paksuiseksi.

HP:n uutuuksissa on erittäin laadukkaat näytöt, jotka erottelevat pikseleitä 4K-tarkkuudella. 13,3 tuuman ruudulla tämä tarkoittaa erittäin tiheää pikseliväliä. Yhtiö kehuu myös akku- ja lataustekniikalla. täysi akku riittää 11,5 tunnin työskentelyyn ja pikalatauksella akku täyttyy puolilleen jo 30 puolen tunnin virransyötöllä.

Muuten PC-koneista on nykyään hankala kiinnostua. Prosessorit ovat tietysti Intelin kahdeksannen polven Core-sarjaa, keskusmuistia saa jopa 16 gigatavua ja SSD-tallennustilaa halutessaa jopa teratavun verran.

Sekä Spectre 13 että samaan aikaan esitelty Spectre x360 -hybridikannettava tulevat myyntiin Euroopassa marraskuussa. Hinnat ovat 1599 ja 1299 euroa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template